Hirdetés

Újabb szintre lépett a Galaxy Note széria: Itt a Note 10

A várakozásoknak megfelelően bemutatkoztak a Samsung új csúcsmobiljai, melyek egyértelműen azon hardcore felhasználóknak készültek, akik a lehető legjobbat és legtöbbet akarják maguknak, illetve komoly munkaeszközként tekintenek az okostelefonjukra. Egyébként a 2014-es IFA óta nem mutatott be egyszerre több variánst a Samsung, így 5 év után húzták ezt elő újra, hiszen idén három verzió közül választhatunk.

Az alapmodell 6,3 hüvelykes AMOLED panelt kapott, két oldalt hajlítva, akárcsak az előző generációnál és egyébként az összes többi Note 10 modellnél. A képernyőméret ellenére nem lett egy óriási mobil, hiszen sikerült elérni a 93,2%-os képernyő-előlap arányt. A Note 10+ és Note 10+ 5G már 6,8 hüvelykes Infinity-O AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, ráadásul 94,7%-os képernyő-előlap aránnyal rendelkeznek, ami egészen elképesztő. Jelzésképpen érdemes megemlíteni, hogy a Note 9 esetében mindössze 83,9 százalékról beszélhettünk. Mindegyik modell támogatja a HDR10+ szabványt, vagyis a Netflix és YouTube videók igazán pompásan festenek majd rajtuk.

Az előlapot csak a középre helyezett előlapi kamera töri meg, ami egyébként a számos ötletes háttérnek köszönhetően talán manapság az egyik legjobb megoldás a piacon. Erőben sehol nem lesz hiány, hiszen a Snapdragon 855-ös rendszerchip jelenleg az egyik legerősebb megoldás a piacon, hozzá pedig verziótól függően 8-12GB RAM társul, míg a tárhely 256GB-ról indul.

Természetesen mindegyik modell kapott S Pen-t, méghozzá minden eddiginél több funkcióval, de a legtöbben továbbra is a gyors jegyzetelésre fogják majd használni. Egyébként navigálhatunk vele a levegőben és kamerakioldóként is használhatjuk a rengeteg egyéb funkció mellett. Érdemes még megemlíteni, hogy elhagyták a 3,5mm-es jack-csatlakozást, így vezeték nélküli megoldással vagy a csomagban is található USB-C fülessel használhatjuk a mobilt, hiszen adapter nem jár hozzá, az 10 dollár körüli extra költség lesz, ha feltétlenül szükség van rá.

A kamerák terén mindig is erősek voltak a Samsung felsőkategóriás megoldásai és ez most is így van. A fő hátlapi kamera mindegyik modellnél egy 12 megapixeles, f1.5-f2.4-es lencse, de kapunk egy 16 megapixeles szélesebb látószögű és egy 12 megapixeles telefotó lencsét is. A Note 10+ és 5G változatok pedig egy extra mélységérzékelős VGA kamerát is kaptak hátulra, hogy még élesebb és szebb képeket készíthessenek.

Összességében tehát azt kaptuk, amit már egy ideje vártunk, abszolút csúcsmobilokról beszélhetünk, de valahogy számunkra a váó-faktor idén elmaradt. Az S10 család magasra helyezte a lécet és igazából alig találnánk olyan felhasználót, aki tényleg nem tudna most már mire váltani a Note szériáról, ha azt nem folytatná tovább a dél-koreai óriás. Mindenesetre amint lesz lehetőségünk, igyekszünk letesztelni valamelyik variánst.

You May Also Like