Hirdetés

Apró, de praktikus újításokat hozott az új Apple AirPods

Az Apple az elmúlt években magához képest talán valamivel kevesebbet, de azért így is szép számmal innovált, az elmúlt időszak egyik legkedveltebb terméke pedig egyértelműen az Apple AirPods lett, mely ahogy az lenni szokott, az első generáció óta számos riválist kapott maga mellé a kisebb, nagyobb konkurens cégektől. Egy ideje pletykálták már, hogy hamarosan érkezik a második generáció, a héten pedig jó kedvében találtuk az amerikai óriást, hiszen az iPad frissítések után szintén egy egyszerű webes update hozta meg az új AirPods fülhallgatókat is.

A dizájn terén nem igazán kaptunk változást, ami sokak szerint egyáltalán nem gond, hiszen az első generáció kapcsán is inkább elégedettséget lehetett hallani a formavilág kapcsán, mintsem panaszt. A gumis fülpárna opció szerintünk elfért volna, de talán majd a következő generáció hoz kívül-belül érdemi változást.

A belsőt, az üzemidőt és a tokot azonban most is megreformálta az Apple. Az új AirPods már egy frissebb, H1-nek nevezett chip-et kapott, mely elődjéhez képest 50 százalékkal hosszabb csevegési időt biztosít. Gyorsabb lett az eszközök közötti kapcsolatfelvétel és váltás is, mely eddig sem volt lassú, de a gyártó szerint a H1 segítségével kétszer gyorsabban kapcsolódhatunk kedvenc Apple termékünkhöz az új modellel. A Siri személyi asszisztens használatához sincs szükség már a füles megtapogatásához, elég csak a „Hey Siri” parancsot kimondanunk és az Apple asszisztense igyekszik segíteni.

Az AirPods töltőtök végre megkapta a vezeték nélküli töltési opciót, mely a Qi standardot támogatja, vagyis szinte minden vezeték nélküli töltőállomással kompatibilis. Természetesen vezetékes módon is tölthetjük és egy LED indikátor jelző a töltöttségi szintet. A több készülék egyszerre történő vezeték nélküli töltését biztosító AirPower továbbra sem érkezett meg, így a nagyjából másfél éve bejelentett projekt sorsa továbbra is kérdéses.

Az új AirPods már elérhető a hazai Apple oldalon is. A hagyományos, vezeték nélküli töltést nem támogató tokkal 59 990 Ft-ba kerül, a vezeték nélküli töltést támogató tokkal pedig 74 990 Ft-ba. A tok kompatibilis az előző generációs AirPods fülesekkel is, így külön megvásárolható hozzájuk 29 990 Ft-ért. Nem, nem olcsó, de maradtak az árak és javult a termék és most ingyenes gravírozást is kínál a vállalat. Az Apple esetében pedig ismét garantált a siker.

You May Also Like