Hirdetés

A Zalman is ott volt a Computex 2023 kiállításon

A hűtési megoldásairól és számítógépházairól elhíresült Zalman is képviseltette magát az idei Computex kiállításon Tajpejben. Míg néhány vendégnek lehetősége volt új termékeket megtekinteni a Taipei World Trade Center közelében található Grand Hyatt szállodában, a fő attrakció a Zalman standja volt a Nangang kiállítási csarnokban.

Az egyik legérdekesebb bemutatott termék a Zalman Z10 DS (ATX formátumú) ház volt, amely 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású integrált kijelzővel rendelkezik. A panel vezérléséért egy speciális alkalmazás felel, amely lehetővé teszi, hogy a panel kiegészítő monitorként használható legyen különböző alkalmazásokhoz, például a Discordhoz, widgetekhez és sok máshoz.

A Zalman leleplezte a P30 (Micro ATX) és P50 (ATX) számítógépházakat is, amelyek edzett üvegből készült előlapjukkal és oldallapjukkal tűntek ki. Ez a kialakítás lehetővé tette a belsejében lévő alkatrészek láthatóságát, és megkönnyítette az alkatrészek cseréjét és a belső tér tisztítását. A P30-as modell esetében az I/O portok, köztük az USB Type-C, a bal alsó sarokban kaptak helyet, míg a P50-es változatnál ezen a helyen egy LCD kijelző található, amely olyan alapvető információkat szolgáltat, mint a CPU és a GPU hőmérséklete.

Természetesen klasszikusabb kialakítású újdonságok is helyet kaptak az asztalokon. A Z9 Iceberg MS modell a Z9 Iceberg utódja, és négy előre telepített 140mm-es ARGB ventilátorral és hálós előlappal érkezik. A ház tágas belsejének köszönhetően bőséges bővítési lehetőségeket kínál. A termék fontos jellemzője a kivehető porszűrő, amely megkönnyíti a tisztítást és karbantartást.

A vállalat bemutatta az Alpha2 nevű hűtési megoldás prototípusát is, amely a szivattyú fején alapvető rendszerinformációkat jelenít meg a BIOS-ból olvasva. Az újdonság várhatóan az idei év harmadik negyedévében jelenik meg. Emellett bemutatkozott az Alpha2 LCD-modell is, amelynek kijelzője speciális szoftver segítségével képes képeket és videofájlokat lejátszani. A hűtőrendszernek ez a változata az idei év negyedik negyedévében debütál.

A standon a Zalman bemutatta a CNPS13X és CNPS13X Plus léghűtőket is, amelyeket 230W-os, illetve 280W-os TDP-vel rendelkező processzorokhoz terveztek. Mindkét modell egy kis kijelzővel rendelkezik, amely valós időben mutatja a CPU hőmérsékletét, amelyet egy beépített érzékelő mért.

A tápegységek tekintetében a Zalman bemutatta a 80 Plus Bronze Gigamax3 (GV3) sorozatot, a 80 Plus Gold Terramax2 (TMX2) sorozatot és a 80 Plus Platinum Acrux2 (ARX2) sorozatot, amelyek mindegyike megfelel a legújabb ATX 3.0 és PCIe 5.0 szabványoknak. A TMX2 modellek megjelenését júniusra tervezi a gyártó, míg a másik két sorozat tápegységei várhatóan még az év vége előtt piacra kerülnek. A vállalat továbbá bemutatta az Acrux2 LCD-s tápegység prototípusát, amely egy kis oldalsó képernyővel rendelkezik, mely valós idejű energiafogyasztási információkat jelenít meg.

A fent említett termékeken kívül a Zalman bejelentette a KLC-vel, a Linworks-szel, az SR Industry-vel és a Namong Art-tal való együttműködést, amelynek eredményeképpen különböző játékkiegészítők, köztük a „Nori” sorozat (koreaiul „játék”) egyedi billentyűzeteinek bevezetése várható. A jövőben várhatóan több csúcskategóriás, játékosoknak készült Zalman termék is megjelenik majd.

You May Also Like