Hirdetés

Hamarosan itthon is kapható lesz az ASUS hajlítható laptopja

Az IFA 2022 alkalmával az ASUS végre részletesebb tájékoztatást adott az év elején már megszellőztetett Zenbook Fold 17 OLED laptopról, melynek különlegessége a hajlítható OLED kijelzőben rejlik.

A 17,3 hüvelykes OLED érintőképernyő 4:3-as képaránnyal rendelkezik és középen ketté lehet hajtani, így pedig egy 12,5 hüvelykes laptopot kapunk dedikált billentyűzettel. Ez ráadásul még semmi, hiszen alapvetően kinyitva is használható a vezeték nélküli billentyűzettel, akkor pedig inkább egy asztali gép érzését kelti. Persze azt is megtehetjük, hogy felbehajtva nem csatlakoztatjuk a mágneses billentyűzetet a képernyő alsó részére és akkor vagy a képernyőbillentyűzetet használjuk az alsó részen, vagy pedig végig élvezzük a kijelző által nyújtott területet.

A fém ház zsanérjait eltakarták egy műbőr bevonattal, de a gyártó szerint a strapabírósággal nem lesz gond, hiszen saját maguk is 30 000 nyitás-csukással tesztelték, ami napi 6 használattal számolva 9 évnek felel meg. A gyönyörű kijelző és az izgalmas koncepció mellé a legújabb, 12. generációs Intel processzor társul, mely két Thunderbolt 4-es csatlakozást is magával hozott.

Az újdonság még idén elérhető lesz itthon is, a pontos piaci ára még nem ismert, de várhatóan az 1.3-1.6 millió forint közötti kategóriában fog elhelyezkedni.

You May Also Like