Hirdetés

Új modell bejelentésére készül az Alfa Romeo

AKár már júniusban leleplezheti az új modelljét az Alfa Romeo. Vajon kupé lesz, vagy városi terepjáró? 

Nagy év lesz ez az Alfának, hiszen hamarosan kezdődik a genovai Motor Show, valamint mivel idén 110 éves a gyártó, hatalmas rendezvény szervezésére készül Milánóban. Az egész városra kiterjedő fesztivál alatt tervezik bemutatni az új, egyelőre misztikus modellt.

Több ezer Alfa fanatikus gyűlik majd össze a rendezvény alkalmából június 24-én, hogy együtt ünnepeljék az évfordulót és a média figyelmet kihasználandó ekkorra tervezik az új modell bemutatóját is, ami vagy egy crossover, vagy egy kupé lehet.

Az Alfa fanatikusok valószínűleg jobban örülnének egy sportos GTV-nek, ám ha racionálisan gondolkodunk, akkor a profit a crossoverért kiált. Az egész világon nő a városi terepjárók értékesítése, míg például az egyterűek eltűnőben vannak. Az alfának lenne miből választani ha a karosszéria alapjait vesszük, hiszen ott a Jeep Renegade, vagy akár az 500X is, mivel ezek a gyártók is az FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) esernyője alá tartoznak. 

A sportos, kétajtós vágya régóta él az Alfa kedvelők körében és olyan emblematikus modellekhez kötődik mint a GTV, vagy a Duetto. Kevés esély van azonban ezekre, hiszen ezek eladása folyamatosan csökken és az Alfa kiszivárgott, távlati tervei között sem szerepel hasonló.

Maradnak a kérdőjelek júniusig, ám minden jel arra mutat, hogy egy crossover fog csatlakozni a modellkínálathoz, hiszen a trendeknek ez felelne meg leginkább. Hogy addig se maradjunk Alfa nélkül, az alábbi youtube videóban egy kis hang orgia fültanúi lehetünk.

You May Also Like