Hirdetés

Baywatch kritika

A Baywatch egy korszak meghatározó sorozata volt, melyet leginkább a benne szereplő sztárok és a rengeteg fürdőruhás nő tudott eladni, de azért azt sem kell elfeledni, hogy nem csak erről szólt a több mint 200 rész.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása volt az, hogy erre az „életérzésre” egy filmet építsenek fel, a hype pedig meglehetősen jól sikerült, amiben óriási szerepe volt a szereplőgárdának, mely igen nagy nevekből áll. A Zac Efron, Dwayne Johnson, Alexandra Daddario és Kelly Rohrbach négyes nem kis figyelmet irányított Seth Gordon filmjére, melyet volt szerencsénk premier előtt megtekinteni, az alábbiakban pedig megosztjuk veletek azt, hogy miért lett egy kiváló nyári mozi a 90-es évek egyik komolynak beállított sorozatából.

A legfontosabb talán az, ami már az előzetesekből is kiderült, vagyis hogy nem kell komolyan venni a filmet. Aki egy óriási sztorira, rengeteg életmentésre, cápákkal való küzdelmekre számít, az tényleg nem a csinos nők miatt nézte az eredeti sorozatot. Mindenki más (a nagy többség) azonban örülhet, hiszen bikinis lányokból és poénokból sincs hiány, ami pedig különösen fontos, hogy azért egy könnyed, de korrekt történetszálat is sikerült a látványelemek mögé rakni, ami a vártnál jóval kevesebb túlzással egyenesedik ki.

Számunkra nagy öröm, hogy nem próbáltak meg rejtett utalásokkal operálni a forgatókönyvírók, most is itt van David Hasselhoff ikonikus karaktere: Mitch Buchannon, akit jelen esetben a Szikla, vagyis Dwayne Johnson alakít és a C. J. Parker néven ismerté vált szőke bombázó Kelly Rohrbach személyében hozza ugyanazt a szexiséget, vagy még talán többet is, mint anno Pamela Anderson és még tovább is sorolhatnánk a régi-új neveket. Ha összerakjuk ezeket a morzsákat, akkor akár paródiafilmnek is nevezhetjük az alkotást, de az az érdekes ebben, hogy a sorozat nélkül is megállná a helyét, hiszen egy lightos vízimentős akcióvígjáték az egész. Persze a sorozatra kivetített poénok nagyon sokat adtak hozzá a filmhez és az a jó ebben, hogy ezeken az is tud majd nevetni, aki nem látta mind a 200 akárhány részt.

Az említett történetszálról tényleg csak nagyon röviden. A drog és a korrupció mindig kiváló alap, nem túl bonyolult, de szövevényes. Mitch Buchannon sejti, hogy ki állhat a partján folyó drogüzlet mögött és a nem túl acélos képességgel megáldott rendőrség, valamint a korrupt vezetés mellett saját nyomozásba kezd, amit a csapata is teljes mellszélességgel támogat. Szerintünk a történet több mint kielégítő fonalat ad a filmnek és megengedi azt a nézők számára, hogy másra is jusson figyelem. A női nézőknek a szikla és Zac rendkívül kidolgozott testére, a férfiaknak pedig főként Kelly Rohrbach bájaira, de azért Alexandra Daddario-t és Ilfenesh Hadera fürdőruhás párosára sem lehet panaszunk. Az élményekhez egyébként a zenei vonal is hozzátesz, nagyon jó kis soundtrack-et kapott a film.

A külföldi kritikusok nem szerették a filmet és ez magával hozza azt is, hogy a hazai „kritikusok” nagy része ugyanígy fog tenni. Kereshetjük a még jobb és kidolgozottabb krimis szálat, akarhatunk még több dudát vagy még jobban kidolgozott poénokat, de aki a közel két óra után így jön ki, az nem jól ment be. Az tény, hogy a néhol láthatóan erőltetett dolgok miatt nem tudott az elmúlt évek legjobb vígjátékává előlépni az alkotás, de egy tökéletes kultuszvígjáték, mely tökéletesen illik a nyári lazaságba, szabadságba. Egyértelműen megéri elmenni a moziba és megnézni, nem érdemes megvárni az őszt, hogy megjelenjen digitálisan, hiszen egy borús, zord napon nagyon más élményt kapnánk.

Nekünk nagyon tetszett a film, abszolút a nyár kedvence és csak remélni tudjuk, hogy érkezik a folytatás!

You May Also Like