Hirdetés

Új változatokkal és műszaki fejlesztésekkel bővül a Nissan Leaf

A Nissan új változatokat, illetve fejlesztéseket is bemutatott a Nissan LEAF elektromos járművekhez (EV), így Európa legnépszerűbb teljesen elektromos autója minden eddiginél vonzóbbá vált. A LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition sikere nyomán a Nissan állandó felszereltségként kínálja a 62 kWh-s akkumulátortechnológiát a Tekna kivitelhez.

A díjnyertes 40 kWh-s Nissan LEAF ajánlat is bővült egy új, belépő szintű változat érkezésével. A belépő színtű Nissan LEAF-nek köszönhetően az elektromos autózás minden eddiginél elérhetőbbé válik, ráadásul igen versenyképes felszereltséggel. A városi vezetők igényeinek megfelelően tervezett belépő szintű LEAF fedélzeti töltője 3,6 kW teljesítményű, és a gyors-, illetve hagyományos töltést is támogatja. A LEAF több új konnektivitást érintő és műszaki fejlesztéssel igyekszik még teljesebb élményt nyújtani használóinak. Az új modell navigációs rendszere a Nissan Door to Door Navigation okostelefonos alkalmazással a TomTom Live prémium forgalmi információira és útvonaloptimalizálás funkciójára támaszkodik, így átfogó segítséget nyújt a navigáció során.

Ezen frissítéseket egészíti ki a teljesen új, dedikált EV alkalmazás, amellyel a vezető egyetlen gombnyomással hozzáfér a LEAF számos funkciójához. Megtekintheti az akkumulátor állapotát, a parkolóhely pozícióját, illetve a jármű- és vezetési adatokat, mindemellett távvezérlővel kezelheti a dudát és a fényszórókat. A Nissan LEAF új navigációval szerelt 40kWh változatai immár megrendelhetők, és az autók kiszállítás 2019 májusától várható.

Ken Ramirez, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke elmondta: „Soha nem volt még ennyire érdekfeszítő lehetőség az autósok számára az, hogy egy LEAF volánja mögé ülhetnek. A belépő változatoktól egészen a magasan felszerelt LEAF e+ Tekna változatig terjedő kínálatban mindenki megtalálhatja az életstílusának megfelelőt, függetlenül attól, hogy a stílus, a nagy teljesítmény vagy a kimagasló ár-érték arány a legfontosabb számára.

„Az igazán magával ragadó vezetési élmény, a kategóriaelső technológiák, és a nagyszerű ajánlat egyesítik a LEAF tulajdonosokat, ráadásul most még több lehetőség közül választva hozhatják meg ezt a rendkívül fontos döntést.

A Nissan legújabb 62 kWh-s akkumulátortechnológiája zajos sikerrel mutatkozott be a Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition változatában 2019. januárjában. A 25%-kal nagyobb energiasűrűségű és 55%-kal megnövelt energiatároló-kapacitású akkumulátorral a becsült hatótáv egy töltéssel 385 km*, mindemellett lenyűgöző, 217 lóerős teljesítmény áll rendelkezésre.

A bemutatót követő első 24 órában körülbelül 1200 példányt már meg is rendeltek az Európának szánt 5000 járműből. Magyarországon már több, mint 50 új LEAF talált gazdára. A legutóbbi sikerek egy olyan évet követtek, amely rekordot jelentett a Nissan LEAF számára, hiszen a LEAF 2018-ban Európa legnagyobb darabszámban eladott autójának bizonyult, és Norvégiában az összes eladott autót figyelembe véve is a legnépszerűbb volt. A mai napig több mint 400 000 példány talált gazdára a 2010-es bevezetés óta. Magyarországon a 2018-as év szintén rekordot hozott, 49%-os piaci részesedését az elektromos személyautók között az új LEAF iránti érdeklődésnek köszönheti, mely több mint megháromszorozódott értékesítési darabszámot jelent.

You May Also Like