Hirdetés

Személyre szabott ruhát kínálna a Google és a H&M

A divatszektor manapság már nem csak az anyaghasználatban és a szabásban tud újítani, hanem egyre többen ismerik fel a digitális korszakban rejlő lehetőségeket. Legyen szó kiegészítőkről, áruházi berendezésekről vagy magukról a termékekről, a jövő mindenképpen az okostelefonokban és a digitális eszközökben van.

A Google és a H&M-hez tartozó Ivyrevel nemrég bemutatta a “Coded Couture” koncepciót, mely lényegében a saját igényeikre szabott ruházat megalkotásában segédkezne. Az alkalmazás ugyanis a Google Snapshot API-jának segítségével megfigyelné a felhasználót, tanulmányozná a szokásait, majd pedig egy személyre szabott ruhával állna elő, amit vélhetően a H&M-től vagy az Ivyrevel-től rendelhetne majd meg.

A projekt egyelőre még csak béta fázisban van, természetesen kellhet még néhány év ahhoz, hogy egy általánosságban is jól működő, tömegek által használható megoldásról beszéljünk. Tudjuk, hogy női ruhával reklámozzák a koncepciót, de ha a nőknél működőképes lesz, akkor semmibe sem kerülne a mi egyszerűbb igényeinkhez szabni a dolgot.

You May Also Like