Hirdetés

Két színben és hálós előlappal jön a Zalman R2

A komponensek hűtése manapság az egyik legfontosabb tényező egy új számítógépház tervezésekor, hiszen a hardverek elképesztő ütemben fejlődtem az elmúlt években, miközben a növekvő erőt hasonló vagy akár még kompaktabb formában kínálják a gyártók. Manapság rengeteg irány létezik, az egyik pedig a “hálós” megoldások piaca, amely úgy ad struktúrát a házaknak, hogy közben több levegőt enged a hardverek felé.

A fehér és fekete színekben is elérhető Zalman R2 is ezt a vonalat követi, hiszen előlapján egy hálózott felület mögött tud beáramlani a levegő, mely az esztétika mellett a porszűrést és a lehető legtöbb levegő komponensek felé irányítását szolgálja. Természetesen a ház tetején és alján is találhatóak porszűrők, ezzel biztosítva a komponensek hosszabb élettartamát.

A hátul egy előre telepített, 120mm-es Spectrum ventilátor található, mely RGB világítással rendelkezik. Opcionálisan két darab 120mm-es ventilátor kerülhet még a felülre, előre pedig akár 3db 120mm-es vagy 140mm-es ventilátor is telepíthető, hogy a hálós kialakítással együttműködve még több levegőt jusson a hardvereknek.   

A ház oldalán 4mm vastag edzett üveg oldallap található, mely betekintést enged a modern komponensekhez. A házban bőven van hely a felsőkategóriás hardvereknek is, hiszen az alaplapok terén akár EATX méretű megoldások is támogatottak az ATX, a Micro ATX és a Mini ITX mellett. A grafikus kártyának maximum 350mm helye van, míg a processzorhűtő maximum 162mm magas lehet. Előre két SSD, alulra pedig további két HDD telepíthető.

A fehér és fekete színben is elérhető Zalman R2 itthon már 13 000 Ft környékén megvásárolható.

You May Also Like