Hirdetés

Az Apple bejelentette az M1-es processzorral és 5G-vel felszerelt új iPad Air modelleket

Az Apple másfél évvel azután jelentette be az iPad Air frissítését, hogy a táblagépet tulajdonképpen egy belépőszintű iPad Pro szintjére emelték. Az áttervezés nagy része továbbra is érintetlen, de az új iPad Air modelleket egy gyorsabb M1 processzorral és 5G-vel frissítették.

Az Apple szerint az iPad Air M1 processzora, amelyet a legújabb iPad Pro is magáénak tudhat, 8 magos CPU-val rendelkezik, amely akár 60 százalékkal gyorsabb, mint az utolsó generációs modellben található A14 Bionic processzor. 8 magos GPU-ja pedig kétszer akkora grafikus teljesítményre képes, mint elődje.

Az előlapi kameráját is frissítették, immáron 12 megapixeles érzékelőt használ (a legutóbbi 7 megapixeles érzékelővel szemben), és mostantól támogatja az Apple Center Stage funkcióját, amely arra hivatott, hogy hívás közben automatikusan képben maradhassunk. A hátsó kamerához nem nyúltak. Az iPad Air 10,9 hüvelykes képernyőjének csúcsfényereje 500 nit, és HDR-támogatással is rendelkezik, de a ProMotionról nincs szó.

A 64GB-os alapmodell 249 990 Ft-ba kerül, az 5G-vel szerelt alapmodell pedig 309 990 Ft-ért kapható asztroszürke, rózsaszín, lila, kék és csillagfény színekben.

You May Also Like