Hirdetés

Jó áron, különleges kamera megoldással érkezik az ASUS ZenFone 6

Az ASUS már jó ideje próbálja megerősíteni a pozícióját az okostelefonok piacán, mely eddig csak bizonyos régiókban és árszegmensekben sikerült nekik, sőt nem is olyan régen még a teljes divízió leállítása is szóba került. A ZenFone 5-ös széria azonban igencsak jóra sikeredett és számos tagja kínált kiváló ár/érték arányt, de az aktuális csúcsmobilok közelébe továbbra sem fértek oda. A nemrég bemutatott ZenFone 6 viszont ezen könnyen változtathat, hiszen végre újra a merész és minőségi ASUS-t láthattuk a pályán, mely nem csak a globális, hanem a hazai árazás terén is igen jófejnek bizonyult.

Szemből egy rendkívül letisztult megoldással van dolgunk, szinte az egész előlapot a 6,4 hüvelykes IPS panel uralja, melyen 1080 x 2340 pixel jelenik meg. Itt már egyből feltűnhet, hogy nincs előlapi kamera, se sziget, se kivágás formájában, a megoldás pedig nem egy felülről nyíló motoros egység képében született meg náluk, hanem egy egészen ötletes és jól használható „2 az 1-ben hátlapi kamera” személyében. A két hátsó kamera ugyanis kihajtható egységben kapott helyet, melyet akár teljesen fel is tudunk hajtani, így megkapva az előlapi kamerát, bónuszként pedig a két végpont között bárhol megállhatunk, ezzel különleges szögeket kapva.

A kijelző alatt abszolút csúcshardver kapunk a minimum 6 GB RAM és a Snapdragon 855-ös rendszerchip személyében, a belső tárhely pedig minimum 64 GB lesz. A középső modell 6 GB RAM mellé már 128 GB tárhelyet kínál, míg a legerősebb változat 8 GB RAM-ot és 256 GB belső tárhelyet vonultat fel. Az ujjlenyomat-olvasó a készülék hátsó felén kapott helyet, szemre kényelmes pozícióban, arcfelismerés is van, de ezért kár lenne a hátsó kamerákat előhívni.

Ez a hardveres erő, kiegészülve az 5000 mAh-s akkumulátorral és a végre igazán letisztult Android operációs rendszerrel egy vélhetően sokáig kitartó, jól használható csomagot eredményez. Persze kompromisszumokat is kellett kötni a barátibb árazáshoz, így például nincsen hivatalos vízállósági hitelesítés, nincs vezeték nélküli töltés, a kijelző ugye csak IPS panel és a felbontása sem valami hűha, illetve a manapság egyre népszerűbb, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó helyett is egy igencsak régies megoldást kapunk ott hátul. Plusz pontként azért megemlíthetjük a 3,5-ös jack-csatlakozó megtartását és a tárhely bővíthetőségét.

Az igazi különlegesség tehát egyedül a már említett előlapi/hátlapi kamera, mely egészen pontosan két Sony szenzort takar. A fő kamera egy 48 megapixeles, f/1,79-es fényerővel rendelkező Sony IMX586 szenzor, míg mellett egy 13 megapixeles, 125 fokos látószöggel rendelkező második lencse található. A videofelvétel terén 4K 60fps is elérhető, melyet elől és hátul is ki tudunk használni, így akár menő vlogokat is készíthetünk majd a készülékkel.

Összességében tehát egy igen jól felszerelt és vége innovatív készüléket kaptunk az ASUS-tól, mellyel minden eddiginél komolyabb esélyekkel kerülhetnek közelebb egyfelől a csúcsmobilokhoz, másfelől pedig az úgynevezett „Flaghsip Killerekhez”, bár a OnePlus 7 Pro személyében azért ismét egy igen kemény kihívót kaptak, mely nem sokkal drágábban kínál kijelző alatt ujjlenyomat-olvasót és AMOLED panelt.

Az ASUS ZenFone 6 május 24-től válik elérhetővé a magyar piacon. Egyelőre az alapmodellel kezdenek, mely 6 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet kínál 189 990 Ft-os ajánlott áron.

You May Also Like