Hirdetés

Megérkeztek az új Samsung Galaxy Fold és Flip modellek

A Samsung elsők között lovagolta meg az összecsukható készülékek új generációjának hullámát és 2020 óta már a sokadik generációval örvendezteti meg az újdonságra és különlegességre fogékony, vastag pénztárcával rendelkező androidos felhasználókat. Nemrég megtartották a 2023 nyári Samsung Galaxy Unpacked bemutatót, ahol bemutatkozott az új Samsung Galaxy Z Flip 5 és Z Fold 5 páros.

Samsung Galaxy Z Flip 5

A sokak számára a „női hajtogatható mobilként” definiált Galaxy Z Flip 5 legnagyobb újítása a külső kijelző megnövelése, mellyel a nagy rivális Motorola útját és egyébként a felhasználói visszajelzéseket követik. Az új, 3,4 hüvelykes kijelzőn ugyanis jóval könnyebb navigálni, a sok hasznos widgetet valóban lehet használni és sokkal kevesebb esetben nyitjuk majd ki a mobilunkat. A Motorolával ellentétben a kameráknál húzták meg a kijelző határait, de összességében egy rendkívül hasznos előrelépésről beszélhetünk.

A kamerákat emlegetve elmondható, hogy a képminőség a hajtogathatós csúcsmobilok esetében is az egyik legfontosabb a dél-koreai vállalat számára. A fedlapon két kameramodult találunk, egy 12MP-es, ultraszéles látószögű (123 fok), f2.2-es lencsét és egy szintén 12MP-es, f1.8-as optikai képstabilizátorral megtámogatott főkamerát. A szelfik továbbra is hangsúlyosak és a készülék kinyitása nélkül elkészíthetőek és megoszthatóak.

Hardveresen nagy meglepetést nem kaptunk, a 8GB RAM és a Snapdragon 8 Gen 2 chip mellé 256 vagy 512GB belső tárhely társulhat. A külső kijelző mellett az új zsanér a másik nagy fejlesztés, melynek köszönhetően a két oldal teljesen egymásra tud csokódni, mely a szebb optikai megjelenés mellett csökkenti a meghibásodás és a külső káros tényezők kockázatát. A Samsung Galaxy Z Flip 5 itthon 490 000 Ft környékén rajtol menta, grafit, krém és levendula színekben.

Samsung Galaxy Z Fold 5

A Z Fold 5 esetében is megújult zsanérral találkozhatunk, mely a Flip-nél tapasztalt előnyöket kamatoztatja egy nagyobb formában. Természetesen itt is megkapjuk a Snapdragon 8 Gen 2 SoC-t, mely mellé 12GB RAM és mérettől függően 256GB, 512GB vagy 1TB belső tárhely jár. A 120Hz-es AMOLED külső kijelző továbbra is 6,2 hüvelykes és kissé elnyújtott, hosszúkás formájú. Szétnyitva a készüléket szintén változatlan módon egy 7,6 hüvelykes gyönyörű AMOLED kijelző tárul elénk, melynek maximum fényereje immáron az 1750 nitet is elérheti.

A hátoldalon megtaláljuk a Samsung Galaxy S23 kameráit, vagyis egy 50 megapixeles optikai képstabilizátorral rendelkező fő kamerát, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögú lencsét és egy 10 megapixeles, 3x nagyításra képes zoom modult. Aki a Note szériából „menekült” ide, az bizonyára örülni fog az S-pen támogatásnak, melyet egy dedikált tokkal tudunk mindig a telefon közelében tudni. Az újdonság 770 000 Ft környékén indul és fekete, krémfehér, valamint szürkéskék színekben vásárolható meg.

You May Also Like