Hirdetés

Hétvége a szabadban – Teljesítménytúrák mindenkinek

Túraútvonal, kék jelzés – a kép illusztráció

Sok embernek problémát okoz a húzós hétköznapok utáni kikapcsolódás. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a hirtelen megjelenő szabadidővel. Főleg menedzsereket súlyt ez a probléma, akik folyamatosan, sokat dolgoznak. Nos vannak azért megoldások erre is. Jó kikapcsolódás lehet a szabadban a egy-egy szervezett teljesítménytúrán való részvétel. Mi a teljesítménytúra? Első hangzásra valami olyan, ami igazi menedzsereknek való, hiszen a nevében benne van a teljesítmény. Valójában köze van a teljesítményhez, hiszen a lényege, hogy egy adott útvonalat kell bizonyos idő alatt. ezeken a teljesítménytúrákon gyakorlatilag bárki részt vehet, nem kell egyesületi, vagy bármilyen tagság.

Túrakép

Ezeket a túrákat általában hétvégéken és ünnepnapokon rendezik, nincs más teendő, mint kiválasztani a neked tetszőt, és jelentkezni a rajtnál, a helyszínen. A túrák úgy vannak kialakítva, hogy nem igényelnek különleges felkészülést, így a túrákat szinte bárki képes teljesíteni, hiszen rendezvényen belül is vannak különböző hosszúságú távok. Érdemes a felkészülési szintünknek megfelelőt választani. A túrák költsége a helyszínre utazás költségétől és a nevezési díjtól függ, amely 300-1000 forint közötti összeget kóstál. Ha pedig elismerésre vágysz, a célban szinte mindig vár valamilyen apró ajándék, vagy egy elismerő oklevél. Ha nem tudod, hol keress magadnak megfelelő túrát, akkor a teljesítménytúrázók társasága lehet a megfelelő kiindulási alap. Itt a legtöbb hazánkban szerveződő túráról lehet információkat találni, sőt, egyes külföldi túrák is helyet kapnak a naptárban. Ha pedig valakinek kérdése van, akár a fórumlátogató közösségtől is kaphat információkat.

Egyszóval nem kell otthoni internet böngészéssel, munkával vagy közösségi oldalak kommentelésével tölteni az időt, hiszen kimehetünk akár a szabadba is, és olyan tájakat fedezhetünk fel sportolással egybekötve, amelyekről ezelőtt nem is gondoltuk, hogy létezhet.

You May Also Like