Hirdetés

Bemutatkozott az új ROG Strix Scar széria

Az ASUS Strix Scar vonala mindig is az igazi játékosokat célozta meg, azokat, akik nem akarták irodai környezetbe illeszteni a laptopjaikat, helyette inkább arra törekedtek, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzák a komoly megjelenésű, mégis játékos külsővel megáldott gépből.

Számukra igazi örömhír lehet az Republic of Gamers család új tagjainak bejelentése, hiszen a CES 2021-hez kapcsolódó virtuális eseményen bemutatkoztak a Strix G és a Strix Scar vonal újdonságai is. A 15 és 17 colos gépek a H-szériás AMD Ryzen 5000-es családra építenek a processzorok terén, a grafikus teljesítményt pedig akár egy NVIDIA RTX 3080-as mobil GPU is szolgáltathatja.

A képfrissítés pokolian gyors is lehet, hiszen a 17 hüvelykes méretben akár 360Hz-ig is elmehetünk, 15 colon pedig a 300Hz a csúcs. Ezek persze Full HD felbontás mellett értendőek, de sokak számára kiváló opció lehet a 165Hz-es WQHD panel, mely kellően gyors és mégis szebb, mint az eSport-orientált változatoké. Az NFC-s Keystone kiegészítő nem váltotta meg a világot, de azért most is ott van a Scar modellekben, ami viszont komoly újítás még, az az optomechanikus billentyűzet, ami elsőre furcsa lehet, de számos előnye van a hagyományos membrános megoldásokkal szemben.

Persze gamer gépként az RGB sem maradt el, a szériához hűen a gép alján is végigfutnak a fények, sőt a képernyő alá is kerültek fények. Az újdonság várhatóan még ebben a negyedévben piacra fog itthon is kerülni, az árazás pedig igencsak széles lehet, hiszen a sima Strix G vonal általában már egészen baráti áron indul, míg a csúcs Scar modellek akár az 1 millió forintot is elérhetik.

You May Also Like