Hirdetés

Bemutatkozott az ASUS Zenfone 9

Az ASUS-nál általában nem az okostelefonok vannak középpontban, azonban a tajvani gyártó modelljei rendre különlegesek és felhasználóbarátak, így androidos telefon vásárlásakor mindig érdemes megnézi az aktuális kínálatukat.

Nemrég egy online bemutató keretében leplezték le a legújabb Zenfone modellt, mely az elmúlt év hagyományait megtörve teljesen egyedül mutatkozott be. A Zenfone 9 mellé ugyanis nem érkezett idén nagyobb képernyővel és kifordítható kamerarendszerrel szerelt Flip változat és Pro verzióról sem hallani.

Utóbbira nincs is szükség, hiszen a Zenfone 9 alegújabb Snapdragon® 8+ Gen 1 mobilplatformmal büszkélkedhet, mely jelenleg az egyik legerősebb megoldás a piacon. Mellé 8 vagy 16GB RAM és 128 vagy 256GB belső tárhely társul. Mindez egy kompakt házban, egy 5,9 hüvelykes FHD+ felbontású, 120Hz-es AMOLED kijelző mögött kapott helyet.

A fotózás és videózás terén nagy előrelépést ígér a gyártó. A készülék hátoldalán egy 50MP-es, IMX766 szenzoros főkamera kapott helyet, mely gimbal-szerű képstabilizátorral rendelkezik, ami akár +/- 3 fokos mozgást is képes kompenzálni és nagyon ígéretesen hangzik. Mellé egy 12 megapixeles IMX363-as ultraszéles látószögű kameramodult tettek, az előlapon pedig szintén egy 12MP-es Sony szenzort találunk, hiszen a kameralyuk egy IMX 663-as modult rejt.

Az innováció nem csak a laptopok piacán jellemzi a gyártót, erre pedig a Zenfone 9 esetében a különleges hátlap és a Connex kiegészítő-rendszer mutat rá. A fehér, fekete, piros és kék színekben elérhető hátlapok különleges anyagból készültek, mely puha, jól tapad és könnyű, de mégis strapabíró. A Connex rendszer pedig egy lyukas tokra épül, melyhez praktikus kiegészítők csatolhatóak, mint például kártya és irattartó vagy kitámasztós tok, ami a kitámasztló lenyitásakor akár automatikusan képes megnyitni az előre beállított streaming applikációt.

Az újdonság már előrendelhető a hazai weboldalon, ráadásul az első vásárlók 30 000 Ft értékben ajándék tokot és fóliát kapnak mellé.

You May Also Like