Hirdetés

ASUS ZenBook 14: Két kijelzős profizmus

Korábban már teszteltük az idei évre szánt ASUS ZenBook széria legkisebb és legnagyobb tagját, nemrég pedig kaptunk egy lehetőséget arra, hogy a középső modellt is megnézzük, mely talán sokak számára a legvonzóbb ajánlat lehet, ráadásul egy frissített változat járt nálunk, mely hardveresen is több érdekességet tartogat.

Azt sokan tudják, hogy jelenleg a ZenBook széria az ASUS fő felsőkategóriás notebook vonala, mely ugyan jó néhány alosztályt kínál, hiszen ott vannak a 180 fokban kihajtható kijelzővel szerelt Flip modellek és nemrég piacra került a ZenBook Pro Duo is. Aki azonban egy modern hardverrel szerelt, prémium minőségűnek mondott könnyű és vékony laptopot szeretne, az bizonyára a ZenBook szériában keresgél, a 14 hüvelykes méret pedig azért lehet kelendő, mert az ASUS vékony kávás NanoEdge kijelzőjének hála az egész gép egy átlagos, 13 hüvelykes modell méretét vette fel.

Három fontos különbséget azonban szem előtt tartani. Először is, a 2019-es modell csak a Royal Blue színösszetételében érhető el, amennyire meg tudom mondani, amely szépnek tűnik, ugyanakkor a foltok és az ujjlenyomatok sokkal könnyebben mutatnak, mint az UX434 ezüst változata. Másodszor, a 2019-ös modell kap egy nagy képernyőt, amely a tenyér pihenő részének nagyobb részét elfoglalja, de ez semmilyen módon nem zavarja a mindennapi használat praktikáját.


<p>A harmadik változás mögött rejtőzik, ahol az Asus átalakította a légbeszívó rácsokat, és úgy döntött, hogy nagyobb bemeneti szintet lát el a teljes hardver együttese felett, és már nem a korlátozott oldalsó szellőzőnyílásokkal, amelyeket a 2018-as felállás során láthattunk. Ez a szempont a teljesítményre és a hőszigetelésre gyakorolt ​​hatásáról egy további részben beszélünk.


<p>Emellett az UX434 már az egyik legszebb kivitelre épít. Gyönyörű és jól felépített, még akkor is, ha nem egységes test.

Az IO sem változott, és egyesek számára ez lehet a laptop Achille-sarok, mivel nincs Thunderbolt 3 támogatás és nincs teljes méretű kártyaolvasó. Két USB-A bővítőhelyet kap, egy USB-C gen2-et, amely támogatja az adatokat és a videót, valamint egy microSD-kártyaolvasót is, amelyről azt gondolom, hogy a legtöbb felhasználó számára elegendő, és több, mint a meglévő ultrahordozható készülékek által kínált ezek. Napok óta, mivel sokan csak az USB-C csatlakozókra támaszkodnak


Számomra az egyetlen fontos hátrány az USB-C töltés hiánya, mivel a laptop még mindig visszatér, vagy ehhez hordós dugót kell csatlakoztatni. Érdemes még hozzátenni, hogy az Asus egyes régiókban tartalmazhat USB-LAN-adaptert, valamint opcionális védőhüvelyt, de ezek elérhetősége eltérő. A ZenBook UX434FL az előző modelltől örököli billentyűzetét, amely nagyon jó gépelő, de mégsem tartozik a kedvenceim közé.


Az elrendezés szabványos az Asus ultrahordozható hordozható készülékein, lágyan kész teljes méretű gombokkal, megfelelő távolsággal, rövid nyilakkal és egy sor kisebb Funkcióbillentyűvel a tetején, valamint a jobb felső sarokban lévő Bekapcsoló gombbal, amelyet én ‘ d javasoljuk, hogy tiltsa le a Windows rendszert, hogy elkerülje a számítógép alvásba helyezését a Törlés keresésekor, még akkor is, ha ez merevebb, mint a többi gomb, és hogy megnyomása nagyobb erőt igényel.Ahogy az ultrahordozhatóan várható, ez szintén meglehetősen rövid – löket billentyűzet, 1,4 mm-es billentyűleütésekkel. A fõegységben azonban van egy kis rugalmasság, és a billentyûk határozott lenyomására van szükség a megfelelõ müködtetéshez, mivel a működési pont mélyen van, és egy nem teljes sajtó nem regisztrálódik. Számomra ez elég sok hibát eredményez, miközben gyorsan gépel. Megszoktam az kissé sekélyebb és megbocsátóbb billentyűzetet az XPS 13-on, így különféle érzéseket érezhet a megvalósításban

Amiért érdemes, azt várom el, hogy az átlagos vásárló jól jusson hozzá, de ha gyors író vagy és sok szöveget szeretne beírni a notebookjába, valószínűleg másutt keresnék.


Ez a billentyűzet egyébként meglehetősen csendes, ezért alkalmas könyvtári használatra vagy más zajmentes környezetben. Ezenkívül háttérvilágítással, fehér LED-ekkel és arany betűkkel írva a kék billentyűzetre, ami minden körülmények között láthatóvá teszi, világítás bekapcsolásakor vagy anélkül.


A ScreenPad hirdetések aktiválása extra funkciók mellett, de megterheli az akkumulátor élettartamát, ezért csak akkor tartom aktívan, amíg a laptop be van dugva.


Aktív állapotban a Képernyőn vagy a Windowsban látható másodlagos képernyőként működik, és így mindent megjeleníthet, amelyet egy másodlagos képernyőn elhelyezhet (de természetesen miniatürizáltként), vagy társ képernyőként olyan alkalmazásokat futtathat, amelyek bizonyos szoftverekhez kapcsolódnak, amelyeket Ön fut a fő kijelzőn. Ezeket az alkalmazásokat azonban tovább kell fejleszteni, és jelenleg nem sok elérhető. A mintánkhoz a Microsoft Naptár, az MS Music, a Spotify, az Evernote, a Word, az Excel és a Powerpoint kiegészítő képernyői, valamint a Numpad funkció társult.
A Zenbook UX434 sorozatban 14 hüvelykes kijelző található, amint a neve is sugallja, választható vagy érintés nélküli, vagy érintéses változat, mindkettő tetején egy védőüveg réteggel. Az UX433 matt változatot is kínálott, de úgy tűnik, hogy ez a frissített modell már nem így van.


A mintánk érintővariánssal érkezik, tehát még mindig van olyan vakító fény, amelyet fényes környezetben kell megtennie, de megkapja az érintőképernyő extra funkcióit.


A panel kicsit világosabb is, mint a tavalyi modellnél. A 300+ méteres sebességgel azonban még mindig nem olyan fényes, mint a ZenBook UX392 panelein, vagy a Dell, a HP vagy a Lenovo fontos versenytársain, amelyek ezen a ponton 400 méteres paneleket kínálnak, és ez megnehezíti a ZenBook használatát kültéren vagy világos belső terekben, amit figyelembe kell venni, amikor az opciók között döntenek.

Az alábbiakban talál további részleteket, amelyeket Spyder4 érzékelővel rögzítettek, de néhány szóval ez egy tisztességes minőségű panel, szilárd látószögekkel és az átlag feletti színvisszaadással, kontraszttal és fényerővel.


<p>A feketék általában kicsit kimosódnak, ha felfűti a fényerőt, és tudnia kell, hogy a tesztelési módszerünk alacsonyabb kontrasztot és fényerőt eredményez, mint mások, mivel ezeket a fehér és a fekete kép közötti gyors váltással mérik kb. 3 másodperc.

Panel hardver azonosító: BOE BOE07E9 (NV140FHM-N63);
Lefedettség: 97% sRGB, 71% NTSC, 75% AdobeRGB;
Mért gamma: 2,3;
Maximális fényerő a képernyő közepén: 306 cd / m2 bekapcsolt állapotban;
Kontraszt maximális fényerőn: 730: 1;
Fehér pont: 7100 K;
Fekete a maximális fényerőn: 0,42 cd / m2;
PWM: Nem


Tesztverziónk az Asus Zenbook 14 UX434FL magasabb specifikációjú konfigurációi, a Core i7-8565U Whiskey Lake processzorral, az Intel UHD 620 és Nvidia MX250 grafikákkal, Optimus, 16 GB RAM, és 1 TB NVMe SSD-vel.


A RAM, a CPU és a GPU fel van forrasztva az alaplapon, de a tárolás elérhető és frissíthető. Változatunk gyors PCIe x4 1TB Samsung PM981 meghajtóval érkezik, de a kiskereskedelmi verziók 256/512 GB-os meghajtóval készülnek, és nem tudom biztosan megmondani, hogy melyik modell lesz elérhető az Ön régiójában. A múltban az Asus PCI x2 meghajtókkal szállította a ZenBook 14-et, és azt gondolom, hogy ugyanaz lesz a modell 256 GB-os változatainál, de az 512 GB-os változat PCIe x2 vagy x4-e, nem tudok tudni mondd el biztosan ebben a pillanatban.


A belsejéhez való eljutáshoz el kell távolítania az alsó panelt, ami egy egyszerű folyamat, mivel egy maroknyi látható Torx csavarral tartja a helyén, két kiegészítő csavarral, amelyek a gumi lábak alatt vannak elrejtve. Belül korlátlanul hozzáférhet az SSD-hez, valamint a hőmodulhoz, az 50 W-os akkumulátorhoz, a hangszórókhoz és a miniatűr WiFi kártyához. Csak egy fej nélkül, a mintánkhoz jótállási matrica került az SSD csavar tetejére, ami azt sugallja, hogy az SSD cseréje érvénytelenítheti a garanciát, de azt gondolom, hogy a jogszabályok miatt ez a legtöbb régióban nem jelenik meg.


Az UX434FL a hőmodul kialakítását a 2018-as UX433FN modelltől örököli, egyetlen ventilátorral és egyetlen hőcsővel, és úgy tűnik, hogy ez nem képes az i7 CPU-t és az MX250 GPU-t egyidejűleg ellenőrizni olyan feladatok során, amelyek mindkét komponenst egyszerre teszik be. komoly munkához.

You May Also Like