Hirdetés

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a BMW M divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést – egy lélegzetelállító formanyelvvel megáldott, hálózatról tölthető sportautó képében.

A közeli jövő autóvezetőinek már lehetőségük lesz arra, hogy eldöntsék, tényleges vezetőként vagy utasként kívánnak-e beülni a kormány mögé. A BMW Vision M NEXT tanulmányautóval a BMW Group arra a kérdésre ad választ, hogy milyen formát ölthet a jövőben a vezetés azon kézzelfogható élménye, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei a saját irányításuk mentén váltanak valóra. A koncepció a BMW M divízió hálózatról tölthető jövőképébe is betekintést enged, a vezetés legendás élményét éltető sofőrt helyezve a középpontba. A fedélzeten dolgozó, intelligens vezetést támogató rendszerek eközben átfogó, biztonságos közreműködéseikkel gondoskodnak a vezetés élményének intenzitásáról.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó exkluzív világpremierjének a BMW Welt #NEXTGen fesztivál alkalmából felállított infotainment-színpada ad otthont. A müncheni központú vállalatcsoport rendhagyó eseménye a személyes mobilitás „BMW Group által valóra váltott” („made by the BMW Group”) megoldásaira helyezi a hangsúlyt, újabb állomással gazdagítva a BMW Group autószalonokkal, illetve technológiai- és jövőkiállításokkal tarkított nemzetközi naptárát. A vállalatcsoport itt tárja elsőként a nagyközönség elé az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás terén kifejlesztett legkorszerűbb technológiai innovációit, amelyeket a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz hasonlóan látványos modellek világpremierje övez.

„A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a sportos vezetési élmény jövőjébe enged bepillantást” – mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. „Ahol a BMW Vision iNEXT tanulmányautó az automatizált járművezetés korszakának érkezésével párhuzamosan változó utazási szokásainkat prezentálta, ott a BMW Vision M NEXT tanulmányautó a csúcstechnológiáknak köszönhető, minden korábbinál tisztább és intenzívebb vezetési élményt testesíti meg. Mindkét modell a bajor prémiumgyártó ügyfeleit helyezi a középpontba. A dizájn és a technológia adta lehetőségek kiaknázásával az „EASE” és a „BOOST” élmények egyre természetesebbé és átfogóbbá válnak” – tette hozzá.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó főbb jellemzői

 • A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a BMW M divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést – egy lélegzetelállító formanyelvvel megáldott, hálózatról tölthető sportautó képében.
 • Középpontban a vezető: a BMW Vision M NEXT tanulmányautó iránymutató technológiája az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás jövőbe mutató alappilléreire épül – a bajor prémiumgyártó volán mögött helyet foglaló ügyfelét helyezve a vezetés abszolút középpontjába.
 • A BMW Vision M NEXT tanulmányautó maradéktalanul kiaknázza a bajor prémiummárka „BOOST” élménykoncepciójában rejlő lehetőségeket, amelyek a vezetés felülmúlhatatlan élményét váltják valóra. Az élményközpontú technológia a BMW Vision iNEXT tanulmányautó innovációinak úttörő hasonmásaként lát napvilágot: a BMW Vision iNEXT tanulmányautó a bajor prémiumgyártó „EASE” koncepcióját hozta el a jelenbe, bemutatva mindazon élményeket, amelyeket a teljes mértékben automatizált járművezetés esetén élhetnek át a márka ügyfelei.
 • Exkluzív világpremier a BMW Group #NEXTGen fesztiválján – a személyes mobilitás „BMW Group által valóra váltott” („made by the BMW Group”) vadonatúj, rendhagyó infotainment-színpadán, amely a hónapok óta várt eseményeknek is reflektorfényt biztosít.
 • Átemelt gének a BMW telivér sportautóiból: az olyan dizájnmegoldások, mint az alacsony vonalvezetésű, ék alakban megrajzolt jármű-sziluett, az összetéveszthetetlen karosszériafényezési árnyalat és a sirályszárnyas ajtók, egytől egyig a BMW Turbo és a BMW i8 jövőbe mutató örökségei.
 • Az erőteljes plug-in hibrid hajtáslánc-technológia – amelynek első és hátsó tengelyén egy-egy elektromos motor dolgozik – károsanyag-kibocsátástól mentes, tisztán elektromos hátsókerék-meghajtást és (aszfaltra tapadó) összkerékhajtást hív életre. Szükség esetén a hátsókerék-meghajtásba egy erőteljes négyhengeres benzinmotor is be tud kapcsolódni. A 600 lóerőnyi maximális rendszerteljesítmény három másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást eredményez, miközben a jövőbiztos nagyvárosi közlekedést egyetlen feltöltéssel is 100 kilométer zéró emissziójú hatótávolság garantálja.
 • A BOOST+ üzemmód egyetlen gombnyomással elérhető többlet-teljesítménnyel kecsegtet. Az autó minden esetben figyelmezteti a vezetőt, amikor elérkezettnek látja az időt a BOOST+ üzemmód aktiválására.
 • Színsémák: az autó eleje és hátulja matt neon árnyalatú Thrilling Orange színben pompázik, amely élénk kontrasztot alkot a karosszéria többi részén alkalmazott, selymesen matt Cast Silver metál árnyalattal.
 • A BMW Vision M NEXT tanulmányautó frontrésze két ikonikus BMW-stlíusjegy, a vese alakú hűtőrács-pár és a dupla ikergyűrű-motívummal világító első fényszórók egyszerre magabiztos és korszerű újraértelmezése mentén öltött testet. Az innovatív BMW Laser Wire lézerfény-technológia debütáló kialakítása látványos fénykoncepciót képvisel. A frontrész versenyautós hangulatát újrahasznosított szénből készített első koptató és nagyméretű légbeömlők teremtik meg.
 • Kéttónusú, vízszintesen elkülönített elrendezésével a hátsó rész az autó szélességét nyomatékosítja. A hátsó kialakítást a BMW Laser Wire lézerfény-technológia látványos fénykoncepciója foglalja keretbe. A modern, kétdimenziós formában alkalmazott BMW embléma párosa a BMW Turbo és a BMW M1 öröksége, amelyet olyan hatás mentén alkalmaztak a tervezők, mintha a hátsó lámpákban lebegnének.
 • Az elegánsan áramló utastér-kialakítás a vezető köré öleli az autót. Az integrált kagylóülések – amelyek memóriahabos anyagból készültek – minden vezetési szituációban tökéletes oldaltartást és kiválóan kényelmes üléspozíciót garantálnak.
 • A vezető és az autó közötti állandó, interaktív kapcsolatért a BOOST Pod vezérlőkoncepció felel, amely a vezető előtti három vizuális felületen egyesíti a fedélzeti technológiák összes járművezérlő és információ-szolgáltató funkcióját. Az első felület a két kisebb kijelzővel dolgozó, vízszintesen elrendezett kormány, a második a forradalmi innovációként debütáló, kormányt körülölelő, ívelt üveglapra vetített kijelző, a harmadik pedig a teljes szélvédőre vetített, kiterjesztett valóságot is magába foglaló BMW Head-Up kijelző.
 • A BMW Vision M NEXT tanulmányautó fókuszálási logikája a BMW által fémjelzett, vezetőre összpontosító kialakítás következő szintjét testesíti meg, amelynek értelmében a vizuális felületeken kijelzett információk az autó sebességéhez igazodnak: az intelligens technológia a haladás tempójának emelkedésével párhuzamosan az adott vezetési szituáció szerint egyre relevánsabb információkat egyre inkább a vezető látómezejének középpontjába vetíti.
 • Innovatív anyagkombináció: a Midnight Blue színű, egyedi stílusban szőtt, bőrhatású szintetikus rostok, a meleg árnyalatú, ragyogó tónusú titán és a festett felületek egysége egyszerre modern és luxus atmoszférát teremt. A karosszériaelemeken is visszaköszönő Thrilling Orange kontraszt-árnyalat következetes alkalmazása még tovább fokozza az utastér sportos hangulatát.
 • Delegált Parkolási Szolgáltatás (Visionary Valet Parking Service): a bajor prémiumgyártó ügyfelének célba érkezésekor egy parkolási illetékes veszi át a vezetőtől az autót, amelyet gondosan leparkol, majd a kívánt időpontra ismét előáll vele. Mindehhez csupán a MyBMW okostelefon-alkalmazás egyszerű és gyors használatára van szükség.
You May Also Like