Hirdetés

Mindössze 90 darab készül a limitált Toyota Supra-ból

Bizonyára minden Supra fanatikusnak megvan a véleménye az új generációról, mely sokak szerint nem is méltó a japán óriáshoz, de ettől függetlenül azért a legtöbben szívesen elvinnénk pár körre. Ahogy az a sportkocsik piacán már megszokott, ez a széria sem maradt limitált kiadás nélkül, ráadásul azúttal az európai piacnak áll a zászló.

A Toyota Gazoo Racing (GR) divíziója egy pályanapokra optimalizált verziót készít az autóból, mely nem véletlenül viseli a Jamara Racetrack Edition nevet. A híres spanyol versenypályán tesztélték ugyanis a GR Supra-t és persze rajta kívül még rengeteg sajtónapot és tesztet tartanak a neves pályán. A 90 darabból egyébként 30 Angliában fog kikötni, a többit pedig Európa más pontjain kívánják értékesíteni.

A „Horizon Blue” kék szín a képek alapján jól áll majd az autónak, főleg a 19 hüvelykes kovácsolt könnyűfém keréktárcsákkal. A kabint fekete alcantara borítás és kék varrás teszi majd otthonosabbá, a hangulatról pedig a 10 hangszóróval operáló hangrendszer és a 8,8 colos központi egység gondoskodik majd.

A sorhatos, 3 literes motoról 335 lóerőt préseltek ki, százon pedig 4,3 másodperc körül lesz az újdonság. A limitált kiadás ára még nem ismert és pontos piacra kerülési dátumot sem tudott még mondani a Toyota, de az biztos, hogy jóval az alapmodell listaára felett indul majd a verseny a 90 helyért.

You May Also Like