Hirdetés

A banán jótékony hatásai

Banana

A számos szezonális gyümölcs mellett itthon szinte mindig kapni banánt, melyet ráadásul sokszor igen jó áron kínálnak a többi gyümölcshöz viszonyítva. Az alábbiakban összeszedtünk nektek néhány jótékony hatást és fogyasztási ötletet, melyek jól mutatják, hogy mindig érdemes otthon banánt tartani.

Energetizál

Számos testépítő esküszik a banánra. Méretéhez képest rengeteg tápanyagot tartalmaz és nagyon gyorsan el lehet fogyasztani. A természetes rost és cukor tartalma mindig új energiával tölti fel a testet.

Koncentráció

Magas káliumtartalma javítja az agy vérellátását, ráadásul a tápanyagbevitel miatt is sokkal összeszedettebbek lehetünk. Lassan szívódik fel, így hatását több órán keresztül élvezhetjük.

Vérnyomáscsökkentő

Napi 2 banán állítólag képes jelentős mértékben csökkenteni a vérnyomást. Bizonyos adatok 10 százalék környéki javulást is elképzelhetőnek tartanak.

Másnaposság

A másnaposság ellen már annyi csodaszert kitaláltak a leleményes társaink, hogy sokaknak már bizonyára megvan a nyerő praktika. Ha mégsem, akkor tegyetek egy próbát a banánnal, hiszen magas ásványi só tartalmával gyorsan helyrerázza a testünk elektrolit-egyensúlyát.

Hogyan fogyasszuk?

-Magában
-Turmixban
-Fehérjével
-Akár süteménnyel

You May Also Like