Hirdetés

5 szexuális kérdés, amit nem mersz feltenni

A szex társadalmunk egyik legfontosabb része, sokak szerint a kapcsolatok alapja és rengeteg kérdést vet fel, legyen szó a fizikai vagy a mentális oldaláról. Az alábbiakban 5 olyan kérdést tettünk fel, melyeket sokan inkább csak magukban próbálnak meg megválaszolni és nem merik feltenni hangosan, pedig egy hozzáértő tanácsa mindig jól jöhet.

 1. Lehetek pornó függő?
  A pornó sokak szerint rengeteg gondot okoz a valódi kapcsolatokban és főként a férfiakkal társítják, ráadásul sokak szerint a legtöbb férfi már egyenesen pornó függő. Nicole Prause ideggyógyász és szexológus szerint azonban a sok pornó nézés sem jelenti azt, hogy függők lennénk, tanulmánya szerint effektív függőségről nem beszélhetünk a pornófilmek esetében, de azt elismeri, hogy sokan többet néznek, mint amit egészséges lenne.
 2. Eltörhet a péniszem?
  A pénisz sok férfi féltett kincse és már ránézésre is igencsak törékeny. Technikailag nem törhet el, hiszen nincsen benne csont, viszont problémák azért adódhatnak. A köznyelv “pénisz törés” alatt valójában szövetszakadást ért. Ez akkor következik be, ha a merev péniszt rossz szögben elég nagy erőhatás éri, de a végeredmény sajnos a valódi töréshez hasonló fájdalom és orvosi ellátás.
 3. Számít a méret?
  Az örök kérdés. Szégyenkezni kell e akkor, ha a méretünk az átlagos környékén vagy akár valamivel alatta van? Az átlag több tanulmány szerint is 13 centiméter környékén van, de sokan (főként a pornófilmeknek köszönhetően) ennél jóval nagyobb szerszámról álmodoznak.  A kaliforniai egyetem egy 50 000 férfi és nő bevonásával készült kutatása alapján azt mondhatjuk, hogy a nők 85 százaléka elégedett volt partnerének méreteivel, míg a férfiak 55 százaléka gondolta úgy, hogy megfelelő szerszámmal rendelkezik. Persze a kutatások ilyenkor mit sem érnek, de az tény, hogy egy egészséges párkapcsolat nem mehet a pénisz méretének rovására, ha ezt egy partner felrója neked, akkor ott bizony komolyabb gondok vannak a háttérben.
 4. Szexelhetünk amikor “megvan” neki?
  Ez főként a fiatalok körében gyakori kérdés, a válasz pedig egyszerű: Orvosilag semmi akadálya, ráadásul rengeteg nő ilyenkor még jobban élvezi és kívánja a szexet. Azonban nagyon fontos megjegyezni, hogy ebben az időszakban abszolút bízzuk magunkat a partnerünk döntésére, hiszen mégiscsak az ő kényelme és boldogsága a legfontosabb a számunkra. Azt pedig ne feledjétek, hogy közvetlen szex nélkül is szép perceket lehet eltölteni az ágyban.
 5. Terhesség közbeni szex
  Egy terhesség nem néhány perces folyamat, így joggal merül fel a kérdés, mi legyen, ha már tudjuk, hogy érkezik a baba. Orvosilag itt sincs akadály két egészséges felnőtt esetében, de nagyon fontos, hogy nincs két egyforma terhesség. Vannak nők, akik kívánják a szexet és vannak akik kevésbé. Ez az időszaktól is függ, a reggeli rosszulléteken túlesve, még mielőtt hatalmas lesz a pocak, sok pár él nagyon aktív nemi életet.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like