Hirdetés

10. generációs Intel processzorokra vált az ASUS

Az IFA 2019 hivatalosan még nem kezdődött el, ám bevett szokás, hogy a nyitány előtti napokban a nagy gyártók saját rendezvényeket tartanak és bejelentik újdonságaikat, melyeket majd a kiállításon lehet tüzetesebben megvizsgálni. Az ASUS több egyéb újdonság mellett egy nagyon fontos frissítést jelentett be, hiszen számos népszerű laptopjuk érkezik a legújabb, 10. generációs Intel processzorok valamelyikével.

Az Intel nemrég leplezte le az új generációt, mely hatékonyabb és erősebb elődjeinél, így a laptopok is még tovább bírják és még gyorsabbak lettek. Az ASUS nem sokat gondolkodott és a prémiumabb ultrabook vonalat képviselő ZenBook család mellett a különleges, dupla kijelzős ZenBook Duo, a kihajtható kijelzővel szerelt ZenBook Flip széria és az ASUSPRO B9-es modell is megkapja a friss fejlesztéseket.

ASUSPRO B9 (B9450)

A mindössze 880 grammos ASUSPRO B9 (B9450) a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti megoldása, mely a 94%-os képernyő/felsőrész aránynak köszönhetően igazából a 13 hüvelykes méretkategóriában is simán versenyezhet. A villámgyors PCIe SSD mellett a 10. generációs Intel Core i7 processzor és az Intel Wi-Fi 6 technológia emelendő még ki.

ZenBook Duo

A ZenBook Pro Duo mellett kissé háttérbe szorult a 14 hüvelykes modell, mely a nagyobb és erősebb testvérével ellentétben már 10. generációs Intel processzorral érkezik. A Core i7 mellé társuló GeForce MX250 egy egészen jó párost alkothat, a ScreenPad Plus technológia pedig összességében egy kompaktabb, frissebb és olcsóbb modell személyében kezdheti meg hódító útját.

ZenBook 13,14,15

Természetesen nem maradhatott ki a sorból a ZenBook család, mely minden méretében friss Intel megoldásra vált, ráadásul ScreenPad 2.0-val érkeznek a gépek, ami az első generációhoz képest nagy ugrást ígér. Intuitív, okostelefonokhoz hasonló felületet kapott, mely számos praktikus megoldással segítheti a mindennapi munkát.

ZenBook Flip 14/15

Kevés olyan modell van a piacon, mint az ASUS ZenBook Flip család, de szerencsére a gyártó nem hanyagolja el ezt a vonalat és a 14, valamint a 15 hüvelykes modellt is a legfrissebb hardverekkel szállítja. A nagyobbik modellben ráadásul egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q GPU is helyet kapott, vagyis igen erőteljes csomagról beszélhetünk, az érintőképernyője pedig PANTONE hitelesítéssel rendelkezik.

Az újdonságok hamarosan itthon is piacra kerülnek, így a következő hetekben tesztre is számíthattok.

You May Also Like