Hirdetés

Mac Studio: Az Apple új asztali megoldása

Az Apple bejelentette a Mac Studio névre keresztelt új asztali rendszerét, amely kívülről leginkább a Mac Minihez hasonlít, de belül sokkal több energiát rejt magában. A Mac Studio az Apple M1 Max chipjét vagy egy új, még erősebb processzort, az M1 Ultrát használja erőforrásként, utóbbiról ráadásul azt állítják, hogy gyorsabb lesz, mint a csúcskategóriás Mac Pro.

A Mac Studio hátulján négy Thunderbolt 4 port, valamint egy 10Gb-os Ethernet port, két USB-A port, egy HDMI és egy kiváló minőségű audio jack csatlakozó található. Elrejtve ugyan, de támogatja a WiFi 6 és Bluetooth 5 szabványokat, valamint az előlapon is hasznos portokat találunk, hiszen két USB-C csatlakozóval (Az M1 Ultra-val szerelt modellen itt is Thunderbolt 4), valamint egy SD-kártyaolvasóval találkozhatunk.

A gyártó azt állítja, hogy az M1 Max-szal rendelkező Mac Studio 50 százalékkal gyorsabban teljesít, mint a 16 magos Xeonnal szerelt Mac Pro, és 2,5-ször gyorsabb, mint egy 10 magos Core i9-cel rendelkező 27 hüvelykes iMac. Az M1 Ultra konfiguráció állítólag 3,8-szor gyorsabb, mint a 27 hüvelykes iMac és akár 60 százalékkal gyorsabb, mint a Mac Pro. Ahogy azonban lenni szokott, az Apple most sem részletezte azokat a teszteket vagy feltételeket, amelyek ezekhez az eredményekhez vezettek.

Az M1 Max-szal szerelt változat itthon 879 990 Ft-tól indul 32GB memóriával és 512GB SSD tárhellyel. Az új M1 Ultra chip erejét pedig 1 679 990 Ft-tól tapasztalhatjuk meg 64GB memóriával és 1TB SSD háttértárral. A kimaxolt konfiguráció erősebb grafikus kártyával, több memóriával és 8TB SSD-vel pedig 3 279 990 Ft-ért rendelhető.

Az új asztali gép mellett kaptunk egy új monitort is. A Studio Display 27 hüvelykes 5K‑s Retina kijelzőt, 12 megapixeles ultra­széles látó­szögű kamerát és hat hangszórós hangrenszert ígér. Ennek indulóára 659 990 Ft, de ha a tükröződéstől védő nanotexturált üveggel választjuk és a magasságot is szeretnénk állítani, akkor már 959 990 Ft-os árcédulával találkozhatunk.

You May Also Like