Hirdetés

Tizenkétmillió dollárért kelt el a Thor24

Thor24
Thor24

Itthon keveset hallani a Thor24-es vontatóról, ami nem is csoda, hiszen a huszonnégy hengeres, tizenkét turbóval felszerelt, 3424 lóerős bestia nem kevés üzemanyagot fogyaszthat. Európában viszonylag kevés gazdasági haszna van egy ilyen járműnek. Ha azonban műalkotásként tekintünk rá, egészen más a helyzet.

A Mike Harrah által épített vontatót a Worldwide Auctioneers vitte kalapács alá a Riyadh Auctions and Salon rendezvényén, Szaúd-Arábiában. A vontató hét évig épült Mike műhelyében és körülbelül hétmillió dollárt emésztett fel. Mivel a gép körülbelül 13 600 kilogrammot nyom, ezért meg sem kísérelték átszállítani Arizónából az aukció helyszínére. A tömege miatt egymaga nem is képes megállni amikor mozgásban van, így a fékekre még négy drag versenyekre tervezett ernyő is rásegít. A belső elektronika meghajtásához egy jet helikopter motorja szolgáltatja a villamosáramot, többek között ez hajtja meg a beépített 40 incses tévét is.

A közel négymilliárd forintért megvsásrolt vontató egy hihetetlen darab, sajnos azonban nem tudunk róla, hogy Magyarországon bárhol bemutatásra kerülne, pedig igény az lenne rá. Legalábbis részemről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like