Hirdetés

Márciusban a Ford Fiesta volt Európa és hazánk legkelendőbb autója

A 2017. márciusi iparági adatok alapján a Ford Fiesta volt az európai piac legkelendőbb autója. Márciusban 47.000 darab Fiesta talált gazdára, vagyis 12 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A Fiesta értékesítési eredménye túlszárnyalta a régió legkelendőbb személygépkocsija, a Volkswagen Golf eladásait. A márciusban eladott Fiesták közel 70 százalékát gazdag felszereltséggel rendelték meg a vásárlók; a kínálat csúcsát képviselő Titanium változat aránya 17 százalék volt. A Fiesta értékesítési eredménye is hozzájárult ahhoz, hogy az európai piac márciusban eladási rekordot döntött 1,93 millió járművel, ami 10,8 százalékos növekedést jelent a tavaly márciusi darabszámhoz képest. Európa immár az USA-t is megelőzve a világ második legnagyobb újautó-piaca lett.

A Ford kölni gyárában minden 86. másodpercben legördül egy új Fiesta a gyártósorról. Márciusban a Ford 199.000 járművet értékesített Európában (14 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakéhoz képest), s e mennyiségből 156.200 darab volt személygépkocsi (16 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor). Ezzel az eredménnyel a vállalat a teljes gépjárműpiac 9,2 százalékát mondhatja magáénak, és a Ford lett az európai piac második legkeresettebb autómárkája.

A vadonatúj Ford Fiesta idén nyáron jelenik meg a márkakereskedésekben, s a vásárlók négy különleges modellváltozat közül is választhatnak. A kínálatban az alapmodellen kívül megtalálható a stílusos Fiesta Titanium, a Ford Performance izomautóinak hangulatát idéző Fiesta ST-Line és a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale is. Az élvonalbeli motorok kínálatában az év második felében megtalálható lesz a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotorja (akár 140 lóerő teljesítménnyel), valamint a jövőre 120 lóerős 1.5 TDCi blokk, amely a Fiesta első, nagy teljesítményű dízel erőforrása.

You May Also Like