Hirdetés

Íme a világ leggyorsabb elektromos autója

Az elektromos autók még csak néhány éve kerültek be igazán a köztudatba, manapság azonban már szinte mindenféle formában kaphatóak. Vannak kényelmes négy és ötajtós modellek és kisebb városi cirkálók is, a sportautókról pedig ne feledkezzünk meg.

A Formula-E szériából már ismerős NextEV nemrég egy igazán komoly kétajtós szörnyeteget mutatott be, mely a világ leggyorsabb elektromos autója címre pályázik. Az 1360 lóerős NIO EP9 mindössze 7 perc 5 másodperc alatt ért körbe a Nürburgringen, ezzel az idővel pedig minden más elektromos autónál gyorsabb tudott lenni. Ezen annyira meg sem lepődnénk, ha előbb tudnánk, hogy az autó 2,7 másodperc alatt van százon, 7,1 másodperc alatt 200-on és 15,9 másodperc kell neki a 300 km/h eléréséhez.

Az 1735 kg-os össztömegből 635-öt az akkumulátorok tesznek ki, melyek egy töltéssel nagyjából 427 kilométeres hatótávot biztosítanak. A kínai csodajárgyány állítólag 1,2 millió dolláros előállítási költséggel rendelkezik, így ennél is többet kell majd adni érte a 2017-es piacra kerülés után.

You May Also Like