Hirdetés

Ígéretes középkategóriás ajánlatnak tűnik a Google Pixel 6a

A várakozásoknak megfelelően megérkezett az amerikai óriás középkategóriás okostelefonja, mely ugyanarra az androidos élmény biztosítására hivatott, mint a Pixel 6-os nagytestvére.

Persze valószínűleg jó néhány kompromisszumot is vállalnunk kell, hiszen a 449 dolláros ár jóval olcsóbb, mint a Google vagy más androidos gyártók csúcskészülékei. A nagy rivális Apple-től is lestek el dolgokat, hiszen az új Pixel 6a is ugyanazt a rendszerchipet kapta, mint a jóval drágább testvére, így az erőt az a Tensor SoC adja, amit a Pixel 6-ban és Pixel 6 Pro-ban találunk.

A kijelző 6,1 hüvelykesre „csökkent”, aminek sokan örülhetnek majd. Hátul két kameramodult találunk, hiszen egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű lencsét kapunk a szintén 12 megapixeles fő modul mellé. Elől egy 8 megapixeles szenzor dolgozik. A dizájn megosztó lehet, ahogy a Pixel 6 többi tagjánál, de a színek terén nem lehet panaszunk, hiszen a mentazöld mellett fehér és fekete színekben is érkezik.

Az újdonság júliusban kerül piacra, de nálunk valószínűleg továbbra sem lesz elérhető. A Pixel 6a mellett egyébként egy kis teasert is kaptunk az ősszel érkező Pixel 7 és Pixel 7 Pro párosba, mely 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült és a Tensor SoC következő generációja hajtja majd az Android 13-at. Vele együtt fog debütálni az új Google Pixel Watch is, melyet szintén megszellőztettek. A letisztult külső ígéretes szolgáltatásokat rejt magában az előzetes információk szerint.

You May Also Like