Hirdetés

Halálos iramban: Hobbs & Shaw – A szórakozás garantálva

Jó sok időnk volt felkészülni a Halálos iramban világának első spin-offjára, hiszen egy ideje tudtuk már hogy tervezik, aztán megkezdődött a forgatás és egyre több információmorzsát kaptunk, míg nem tegnap volt szerencsénk premier előtt megtekinteni a filmet, ma pedig már ti is megtehetitek ezt.

A Halálos iramban franchise egy igen különleges része a filmvilágnak, így nem csoda, hogy már a Hobbs & Shaw bejelentésekor is igen megosztott volt a rajongótábor. Volt, aki szerint ez az egész megcsúfolása, mások csak a pénzt látták benne, mi viszont leginkább az új lehetőségeket és néhány óra szórakozást. Az előzetesek és a hírek alapján a történetet már szinte mindenki ismeri, aki kicsit is utánajárt a filmnek, hiszen nem nehéz megjegyezni, nem túl szövevényes és szerencsére nem is annyira szorosan kapcsolódik Toretto-féle világhoz.

Lényegégen arról van szó, hogy egy szuperveszélyes vírust szerettek volna megszerezni az Idris Elba karaktere által vezetett rossz fiúk, de Shaw húga lenyúlta előlük és ezután meg is kezdődött a hajsza. Shaw természetesen húga segítségére siet, Hobbs dolga pedig amúgy is a világ megmentése, így nem maradhatott ki a buliból ő sem, viszont kettejük kapcsolata eddig nem volt éppen felhőtlen. A közös cél érdekében hamar elássák a csatabárdot, de a nézők szerencséjére ez élcelődés és egymás szívatása nem maradt el a továbbiakban sem és ezzel számos vicces pillanatot szereztek nekünk és lényegében elvitték a hátukon az egész filmet.

Persze a franchise talán két legütőképesebb karakterével van dolgunk, így adódott a kérdés, hogy hogyan lehet méltó ellenfelet találni ennek a brutális párosnak. Az alkotóknak sikerült megtalálni a megoldást, mely szerencsére nem egy még izmosabb karakter lett, hanem egy igen komoly technikával felszerelt, magát fekete superman-ként emlegető egykori jófiú. Van néhány hihetetlen megmozdulás a filmben, de alapvetően némi ferdítéssel teljesen reális történetként is felfoghatjuk ezt az egészet. A sztori tehát rém egyszerű, a körítés pedig nagyszerű. Az tisztán látszik, hogy David Leitch rendezte a filmet, aki többek között a John Wick és a Deadpool 2 esetében is nagyon eltalálta a dolgokat. A Hobbs & Shaw összességében inkább utóbbihoz áll közelebb, de a John Wick akciójeleneteinél szerzett tapasztalatok is alaposan meglátszanak.

A filmet egyértelműen nem a történet viszi a hátán, sokkal inkább Dwayne Johnson és Jason Statham párosa és ezt szintén nem negatívumként kell érteni. Mert pont ezért nem érdekel majd senkit, hogy a film több mint 2 órás, hiszen ha ilyen gyorsan pörögnek a poénok, csattannak a pofonok és olykor előkerül 1-1 meglepetéssztár is, akkor az ember inkább azt kívánja, hogy bárcsak 3 óra fölé mentek volna. Legalábbis azok, akik szimplán a szórakozásért mennek el a mozikba és szerencsére a stúdió kommunikációjából is az jöhet le a legtöbbek számára, hogy ez a film bizony ezért készült és nem azért, hogy új értelmet adjon a Halálos iramban világának.

A film teljes látványvilága elképesztő és persze a gyors és erős verdák sem maradnak el, de az igaz, hogy itt inkább eszközök, mint sem szentimentális kötődéssel bíró tárgyak. Az is tisztán látszott, hogy mindenki, de főleg Dwayne Johnson becsempészte a saját kis dolgait az alkotásba és azt kell mondjuk, hogy ezek még jót is tettek a filmnek. Ha nem Johnson játszotta volna Hobbs karakterét, kétlem, hogy valaha eljutott volna Szamoára a széria, de a néha-néha felbukkanó vendégsztárok is újabb színt hoztak a filmbe. Ne feledjük Vanessa Kirby-t sem, szerethető és hihető karakter, nem egy túltolt, agyonsminkelt hősnő, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor ő is inkább a történetgenerálás része és vagy nem akart vagy nem tudott igazán komolyan kilépni a két sztár árnyékából.

Mivel nem egy óriási mondanivalóval rendelkező és elgondolkodtató filmről van szó, ezért nem is nagyon húznánk tovább a kritikát. Mi nem húzzuk tovább, Ti viszont húzzatok a mozikba és nézzétek meg, mert a nyár és talán az év egyik legjobb filmje, mely tényleg garantálja a szórakozást!

*A film végén ne lépjetek le azonnal, lesznek még extra tartalmak!

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw  augusztus 1-től látható a hazai mozikban!

You May Also Like