Hirdetés

Egy E-ATX lap is elfér az új Zalman Z3 Iceberg-ben

A Zalman kínálatában rengeteg számítógépház található, melyek különféle igényeket igyekeznek kielégíteni. Egy számítógépház választásakor pedig a dizájn mellett a méret a másik fontos pont, még akkor is, ha a legtöbben a hagyományos, ATX alaplapok mellett teszik le a voksukat. A felsőbb szegmensben és például a szervereknél vagy bányászoknál azonban nem ritka az E-ATX méret sem, melyet nem minden átlagos számítógépház támogat. A Zalman Z3 Iceberg  azonban árkategóriájában kiemelkedő alaplap-támogatással és nem mellesleg modern külsővel, valamint magas felszereltséggel igyekszik a vásárlók kedvében járni.

A legnépszerűbb, vagyis a Mid-Tower kategóriába tartozó Z3 Iceberg egyszerű, egyáltalán nem hivalkodó, de mégis rendkívül praktikus és előlapi vonalvezetésének köszönhetően igazodik a modern elvárásokhoz. A különleges előlapot a gleccserek vad és határtalan vonalvezetése inspirálta, az eltolt kialakítást pedig úgy tervezték a mérnökök, hogy a lehető legtöbb szellőzést biztosítsa a hardvereknek. A port több helyen is megszűri a ház, hiszen alul, elöl és felül is mágneses porszűrőket kínál. Természetesen a megnyerő formavilággal büszkélkedő komponenseket sem rejti el az új Z3 Iceberg, hiszen átlátszó, 4mm vastag edzett üveg oldallapot kapott. A 410 x 210 x 480 mm-es mérethez 6,4kg-os súly társult, így az acéllal és üveggel operáló ház viszonylag kompakt és könnyen szállítható.

Természetesen a legnépszerűbb alaplap-méretek mindegyikét támogatja az újdonság, vagyis lehetőség van ATX, mATX és Mini-ITX alaplapok használatára is a már említett E-ATX mellett. A grafikus kártyáknak 315mm helyet hagytak a tervezők, míg a processzorhűtő maximum 163mm magas lehet. A házban akár 6db SSD vagy HDD is elfér az alaplapi M.2-es megoldások mellett.

A megfelelő hűtésről maximum 6db ventilátor gondoskodhat, a csomagban pedig egy hátsó és egy első egységet találnak a vásárlók, melyek RGB világítással is rendelkeznek. Előre összesen 3db, hátulra 1db, felülre pedig 2db 120mm-es ventilátor tehető és természetesen a vízhűtéses opciók is támogatottak.

Az I/O panelen 3db USB csatlakozó kapott helyet, melyből az egyik 3.0 szabványnak megfelelő. Rajtuk kívül a szokásos mikrofon és fejhallgató páros és a vezérlőgombok helyezkednek még el ezen a területen. Az újdonság 17 000 Ft körüli áron fekete és fehér színben már kapható itthon, mely kategóriájában kiváló ajánlatnak számít.

You May Also Like