Hirdetés

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 11

A Xiaomi kapcsán már jó ideje pletykálták, hogy még 2020-ban bemutatják legújabb csúcsmobiljukat, a Mi 11-et, mely bizony már jó előre konkurenciát állít a többi gyártó 2021 első félében érkező újdonságainak. A pletykák nem voltak alaptalanok, hiszen néhány órája be is mutatkozott a legújabb kínai csúcsmobil, mely igen impozáns csomagnak tűnik.

A 6,81 hüvelykes OLED kijelző alatt egy Qualcomm Snapdragon 888-as chipkészlet dolgozik, melyhez vagy 8GB memória és 128GB tárhely vagy 12GB memória és 256GB UFS 3.1-es tárhely társul. A OLED panel már jó előre több díjat zsebelt be a DisplayMate-től, többek között a legjobb fényerejű panel díját is megkapta, felbontása pedig 3,200 x 1,440 pixel vagyis QHD+.

A készülék 196 grammot nyom és mindössze 8,06mm vékony, de mégis elfért benne egy 4,600mAh-s akkumulátor, melyet a Mi Charge Turbo névre keresztelt gyorstöltési rendszerrel és a 55 wattos töltővel mindössze 45 perc alatt teljesen fel is tudunk tölteni. A készülék a vezeték nélküli töltést is támogatja 50 wattig, mellyel 53 percbe telik feltölteni. 10 wattig akár ki is tudjuk segíteni a lemerülőfélben lévő barátainkat, hiszen támogatja a visszafelé való töltést vezeték nélkül. A készülékhez a hírekkel ellentétben mégis jár majd a gyorstöltő, de azok sem tévedtek, akik töltő nélküli kiadást vártak, hiszen kétféle verzió lesz majd kapható, viszont az ár nem változik, tehát magunk dönthetjük el, hogy kell e nekünk még egy töltő vagy sem, ami egy rendkívül szimpatikus hozzáállás.

A kamera terén egy 108 megapixeles fő modullal (f/1.85, 1/1.33-as szenzor méret, optikai képstabilizátor), egy 13 megapixeles ultra-wide modullal (f/2.4, 123 fokos látószög) és egy 5 megapixeles telefotó macro szenzorral (f/2.4, 50mm egyenértékű) van dolgunk. A szelfiket egy 20 megapixeles modullal lőhetjük, ami a kijelző bal felső részén kapott helyet, természetesen van már éjjeli videó mód is és a 8K videórögzítést is támogatja a készülék. Ez a modell kapta meg elsőként a MIUI 12.5-ös felületet, a MIUI Plus beta pedig támogatja a Windows rendszerrel szerelt számítógéppel való összeköttetést, tehát a gépünkön is meg látjuk az értesítéseket és appokat.

Az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá épült be, érdemes még megemlíteni az NFC, Bluetooth 5.2 és a WiFi 6E szabványok meglétét. A színek terén a legérdekesebb a vegán bőr borítású, de természetesen lesz fehér, fekete egy lila köd és egy kék verzió is. Azt még fontos megemlíteni, hogy egyelőre ez a készülék kínai bemutatója volt, valószínűleg később egy hasonló online rendezvény keretében Európában és akár Magyarországon is bemutatják majd, a hazai árakat pedig akkor tudjuk megmondani.

You May Also Like