Hirdetés

Bemutatkozott a 3. generációs TAG Heuer Connected okosóra

A svájci Tag Heuer nevét bizonyára mindenki ismeri, aki kicsit is otthonosan mozog a karórák piacán, ugyanakkor azokat a híreket is rendre olvashatjuk, hogy az Apple konkrétan az egész luxusóra-piacot lenyomta a saját okosórájával, mely a maga nemében szintén luxusnak számít a kategóriiájában.

A Tag Heuer már jó ideje felfigyelt az okos megoldásokban rejlő potenciálra és 2015-ben piacra is dobta az első Connected modellt, mely azért nem aratott osztatlan sikert. Nemrég egy globális bemutató keretében már a harmadik generációt fogadhattuk be, ami egyébként a hazai szalonban már meg is vásárolható, méghozzá 578 000 Ft-os indulóáron.

A harmadik generációra sok újítást tartogattak. A 45mm-es ház 13,5mm vastag, a korona továbbra is forgatható és a fő ki/bekapcsoló gomb szerepét is megkapta, mellé pedig kerültek még extra gombok, amiket programozni is lehet. Az operációs rendszer szerepét a Google által fejlesztett Wear OS tölti be, mely sokak szerint csak a harmadik legjobb opció az Apple Watch OS és a Samsung saját megoldása után. Az órához járnak a TAG Heuer alkalmazásai is, melyek számos fitnesz formát ismernek és még a golfozáshoz is nyújtanak szoftveres támogatást, méréseket.

A prémium anyaghasználat mellett a legfontosabb az 1,39 hüvelykes OLED kijelzőn megjelenő számlap. Természetesen az órához járnak a megszokott klasszikus Tag Heuer órák számlapjait idéző digitális számlapok, melyeket aktiválva valóban olyan érzésünk lehet, mintha egy klasszikus Tag Heuer óra lenne a csuklónkon. Megemlítendő még az NFC chip és a Google Pay fizetési képesség, valamint 50 méterig vízálló. Ami minket a bejelentés után kicsit elszomorított az a 430mAh-s akkumulátor, ami a gyártó szerint is nagyjából 1 napig képes életben tartani az órát, vagyis a dedikált, USB-C kábeles dokkolóra minden este fel kell majd tennünk.

You May Also Like