Hirdetés

Befutottak a Z490-es ASUS alaplapok

Az ASUS nemrég leleplezte legújabb alaplapjait, melyek a legújabb, Z-szériás Intel chipkészletre épülnek, vagyis a felsőbb szegmensben versenyeznek majd. Az újdonságok immáron a Z490-es szériát képviselik és a kapott információk alapján rengeteg komoly konfiguráció alapját képezik majd.

A Z-széria mindig is a felsőbb szegmens tagjait vonultatta fel, így nem csoda, hogy a legújabb ASUS lapok között olyan ismerős neveket találunk, mint például a ROG Maximus XII Extreme, mely a paletta csúcsát jelenti. Ez akár a 4800Mhz-es memóriákat is támogatja és 4db M.2-es csatlakozó került rá egy 40Gbs-os Thunderbolt 3 bővítőkártya társaságában. A ROG Maximus XII Apexet az OC megszállottjainak készítették, vagyis rendkívül stabil tápellátással és megbízható teljesítménnyel rendelkezik.

A ROG Maximus XII Formula azoknak készült, akik biztosak abban, hogy vízhűtéses rendszert építenek, hiszen beépített CrossChill EK III vízblokkal rendelkezik. A csinos ROG Maximus XII Hero egyik legjobb tulajdonsága a WiFi 6-os hálózati adapter. Természetesen nem maradt el a kicsit lejjebb pozicionált TUF Gaming széria sem, melynek tagjait a már jól ismert, Prime család tesz teljessé. Ezúttal sem maradtunk különlegesebb modell nélkül, hiszen bemutatták a ProArt Z490-Creator 10G alaplapot, mely három PCIe x16 csatlakozást kínál, így akár három grafikus kártya is használható, a csomagban pedig egy 10 Gb-os Ethernet kártya is lapul.

Az újdonságok május végén kerülhetnek itthon piacra.

You May Also Like