Hirdetés

A Norton egy 200 lóerős V4-es Superbike-ot készít

A Norton motorgyártó nevének kimondásakor a legtöbbünknek egy retró kinézetű cafe racer, vagy valami hasonló jut az eszébe. De rosszul gondoljuk mindannyian. Nagyon rosszul.

Egy évvel a bejelentése óta a Norton Superbike lassan valósággá válik, és megérkezik. Mit megérkezik? Berobban! Akik figyelemmel követik az Isle Of Man TT futamait, azoknak azonban ez sem újdonság, hiszen a Norton 2009 óta jelen van a futamokon, sőt 2012-ben egy teljesen új gépet is elhozott, amelyet az Aprilia RSV4 erőforrására alapozott, sőt ebben az évben a Senior kategóriában sikerült egy hetedik helyet is megcsípniük, amit átlagosan 211 km/h-s sebességgel teljesítettek.

Norton TT superbike Isle Of Man
Norton TT superbike Isle Of Man
A terv elkészülte és egy apróbb 4 millió fontos kormányzati lökés után egy évvel, úgy tűnik hamarosan megérkezik a gép is. Magasra tették a lécet a Nortonnál, a kategória királyát készülnek letaszítani a trónról, amely nem más, mint a Ducati 1299 Panigale.

Ducati 1299 panigale
Ducati 1299 panigale

Emelett lesz egy még ennél is kiemelkedőbb teljesítményekkel bíró modell. A drága modell limitált lesz, amelyből csak 200db-ot készít majd a Norton.

Norton-V4-Superbike
Norton V4 Superbike

A Norton Superbike 200 lóerős lesz, a benne duruzsoló V4-es erőforrást pedig a sussexi székhelyű Ricardo Engeneering fejleszti. A TT versenymotorokhoz képet ez a verzió egyoldali hátsó lengőkart kapott, és a pletykák szerint egy hátrafelé néző kamerát is beépítenek, így a tükrök is elhagyhatóak lesznek. Prémium elektronikai csomaggal és félig aktív felfüggesztéssel is próbálják csábítani a leendő vásárlókat. A bemutatóra valószínűleg a NEC Motorcycle Live show-n kerül sor ez év novemberében, az Egyesült Királyságban.

A hírek szerint egy 650cm2 kéthengeres is készülőben van, amely azért is érdekes, mert a Norton régebben is inkább a könnyebb kategóriákban jeleskedett.

You May Also Like