Hirdetés

5 tipp, hogy kreatívabb legyél

I Have a Good Idea

A kreativitás mindig is egy nagyon fontos tényező volt, manapság pedig talán még nagyobb szükség van rá, hiszen rengeteg lehetőségünk van, csak meg kell őket találni vagy éppen teremteni. Az alábbiakban néhány tippet olvashattok, melyek segíthetnek kitárni az elméteket!

1.) Meditáció

A meditációra sokan furcsán tekintenek, egy tőlük távol álló ezoterikus dolognak gondolják. Pedig lehet ezt egyszerűen, otthon is csinálni és higgyétek el, hogy rengeteg előnye van. A stressz csökkentése mellett a jobb alvásban és a fókuszálásban is sokat segíthet néhány perc meditáció. A legjobb az, ha saját „technikát” fejlesztesz ki, tényleg nem az a lényeg, hogy valami nagyon komoly tanfolyamot elvégezz vagy valakit lemásolj ez ügyben. A nyugodtság és az összpontosítás pedig meghozza majd a gyümölcsét!

2.) Inspirációs környezet

Szokás mondani, hogy ami körülvesz minket, az egyben formáz is. Amennyire gyakran csak lehetséges, vegyétek magatokat körül kreatív emberekkel, kreatív környezettel. Legyen szó munkáról, barátokról vagy éppen egy múzeumról, kiállításról.

3.) Egyetek áfonyát

Az áfonya nálunk sajnos nem éppen a legolcsóbb gyümölcs, viszont amellett, hogy finom, még a kreativitásban is segíthet. A magas antioxidáns tartalma ugyanis felturbózza az agyat és ezen kívül még rengeteg pozitív egészségügyi hatása van. Csoki és desszert helyett vegyetek inkább egy doboz áfonyát!

4.) Edzés

Ha megkérdeztek jó néhány sikeres embert, sokan fogják azt mondani, hogy a napjuk valamiféle edzéssel indul. A testmozgás ugyanis segít a stresszoldásban, élénkíti az agyunkat és az egészségünknek is jót tesz. Ne kőkemény súlyzós edzésekre gondoljatok most, elég lehet egy laza kocogás vagy elfoglaltabb embereknek egy kis szobabicikli, futópad. Edzés közben nehéz másra fókuszálni, az önfegyelem pedig az élet más területein is hasznosíthat lesz.

5.) Lépj át határokat

Sokan egy nagyon zárt környezetben élnek, ahol megvannak a falak, amit bizony tilos átlépni, jó esetben pedig méterekre el is kell kerülni. Ez bizony gátat szab a kreativitásnak és egyben próbára is teszi. Próbáljatok ki új dolgokat, vágjatok új projektekbe! Megmozgatjátok az agyatokat, még több kreativitásra lesz szükségetek és rengeteg új dolgot tanulhattok. Merjetek kockáztatni, ha nem jön be az egyik, majd bejön a másik!

You May Also Like