Hirdetés

2025-ben érkezik az első elektromos Ferrari

Az autóipar óriási átalakulásokon megy át, melynek legfontosabb pontja egyértelműen az Azok, akik az elmúlt években követték az autóipart, tudják, hogy az elektromos járművekre való átállás nagyjából elkerülhetetlen, és most végre csatlakozott a mozgalomhoz a legendás olasz szuperautó-gyártó, a Ferrari is.

Több nagy márka is elkezdte már az átalakulását, hiszen elég csak a BMW vagy a Porsche autóira gondolni, nemrég pedig a Ferrari jelentette be, hogy a következő 4-5 évben mi is várható tőlük. Elárulták, hogy 2026-ig a teljes termékpalettájuk 60%-át hibridre vagy elektromos autóra kívánja cserélni.

A következő négy évben az ehhez szükséges infrastruktúrát is kiépítik Maranellóban. A vállalat jelenleg két hibrid modellel büszkélkedhet, a Stradale és a 296 GTB mellé 2023 és 2026 között további 15 új modell érkezik. Benedetto Vigna vezérigazgató hangsúlyozta, hogy 2025-ben érkezik az első tisztán elektromos Ferrari sportautó, mely hű marad a vállalat múltjához, miközben rendkívül különleges is lesz.

You May Also Like