Hirdetés

Ronnie Coleman dokumentumfilmje a Netflixen

Ronnie Coleman The King
Ronnie Coleman The King

Aki egy kicsit is jártas testépítő berkekben, tudja ki Ronnie Coleman, nyolcszoros Mr. Olimpia, akinek nemrég elkészült dokumentumfilmje megnézhető a Netflixen.

Coleman beceneve a „The King”, amelyből a dokumentumfilm címe is ered. A becenévért jócskán megdolgozott, hiszen úgy tudott izmot építeni, hogy közben szálkás maradt. Míg a legtöbb testépítő elfogadható súlyokkal dolgozik, addig ő folyamatosan nehéz súlyokkal edzett. A legtöbb róla készült videón is az látszik, ahogy hihetetlen súlyokkal guggol, vagy nyom fekve.

A most 54 éves Coleman pályafutása alatt főállásban rendőrként dolgozott (ki ne adta volna neki azonnal a forgalmit és a vezetői engedélyt?), jelenleg pedig műtétjeiből lábadozik. 2018 folyamán három hátműtéten esett át, és bár a legtöbb ember hosszú ideig az ágyat nyomta volna egy gerincműtét után, a „Király” nem bírja sokáig mozgás nélkül. Amikor orvosai nem engedik még sétálni sem, akkor is igyekszik valamilyen módon edzeni. Sajnos egy ideje nem jut el az edzőterembe és az tolsó műtétje után az sem biztos, hogy valaha képes lesz járni.

A nyár folyamán a Generation Iron kiadta a Ronnie Coleman: The King dokumentumfilmet, amely egy visszatekintés a sportoló karrierjére és a felépülésére. A film egyike azoknak a fitness dokumentumfilmeknek amelyeket érdemes egy hosszú téli estén megnézni.

You May Also Like