Hirdetés

Miért nyert Nico Rosberg?

Nico Rosberg az új világbajnok! A fociban is úgy van, hogy az nyer aki több gólt rúg. Nincs ez máshogy az F1-ben sem. Aki több pontot szerez, az a bajnok. Lehet azon elmélkedni, hogy mi lett volna, ha Hamiltonnak nincs annyi műszaki problémája, vagy Rosbergnek eggyel több van, de nincs értelme.

mclaren_main
Azt szinte minden rajongó érzi, hogy valami nincs rendben. Valójában rengeteg a probléma az F1 körül, amelyet a nézők is sok fórumon leírtak, elmondtak, és a versenyzők is megtették ezt, ahol csak lehetett. Sajnos azokat a füleket nem éri el, akik a szabályokat megalkotják. Sokan mondják, hogy régen minden jobb volt. A Formula 1 is. Ezzel is lehet vitatkozni. A Formula 1 mindig inkább a technológia semmint a pilóták versenye volt. A versenyzők mindegyike nyerni szeretne, a tehetségtelenek ritkán jutnak el a király kategóriáig, ha el is jutnak, hamar kihullanak és tesztpilótaként végzik, vagy más sorozatokban folytatják a pályafutásukat.
Sajnálatos, hogy Massa és Button is kiszállt, de ez már megfordult Alonso fejében is. Egy gyengébb technikával nehezebb az első helyekért harcolni, sőt szinte lehetetlen. Színesíteni kellene a versenyeket. Jobban élveznék a versenyzők is, és mi, a közönség is. De ez nem újkeletű probléma. Emlékezzünk Schumacher és a Ferrari egyeduralmára. Nehéz ügy ez, hiszen a technikai fejlesztéseket nehéz tiltani egy technikai sportban, pláne ahol az autókon van a legnagyobb hangsúly. Véleményem szerint örülnünk kell annak, hogy egy újabb világbajnokkal lettünk gazdagabbak. Nico, ha nincs is olyan gyors esetleg mint Hamilton, az idén igen kiegyensúlyozottan versenyzett. Megtette ami tőle tellett jól kordában tartotta az érzelmeit, éretten tette a dolgát. Hamilton volt az idén érzelmileg instabilabb, még ha ő is a gyorsabb pilóta.
Bízom benne, hogy egy korszerűbb szabályozással kiegyensúlyozottabbá válhat a bajnokság, és néha a Ferrari, a Redbull, vagy akár kisebb csapatok is harcolhatnak a dobogós helyekért. Köszönet illeti a két leköszönő pilótát is, Massát és Buttont. Mindketten nagyot mentek pályafutásuk során és sok-sok örömet és izgalmas percet szereztek a széria rajongóinak.

You May Also Like