Hirdetés

“Méretre szabták” az új Nissan Micra-t

A Nissan Micra itthon is egy nagyon kedvelt modell, hiszen különleges formavilágával hamar meghódította a női felhasználókat is, mindeközben pedig a japán megbízhatóságot és minőséget közvetíti, valamint az ára is nagyon versenyképes. A vállalat nemrég érdekes információt osztott meg arról, hogy az új Nissan Micra méretbeli tervezésében milyen módszer segített nekik.

Lee Griggs, az NTCE humán tervezés csoportjának vezető mérnöke a következőket mondta el: „Ez egy nagyon egyszerű ötlet. Kiválasztottunk különböző testméretű munkatársakat az NTCE-nél, és mindegyikükről 40 különféle méretet vettünk le, mindent megmértünk: magasságukat, szemmagasságukat ülő helyzetben, karjuk és lábuk hosszát.”

Lee hozzátette: „Így folyamatosan legalább 200 valós személyt érhettünk el, akik rövid időn belül rendelkezésünkre álltak, hogy visszajelzést adjanak legújabb ötleteinkről vagy módosításainkról. Természetesen megvannak saját szabványaink is, melyekből dolgozhattunk, de az igazi, emberi visszajelzés minden szempontból kulcsfontosságú.

A legmagasabb NTCE munkavállaló 200 cm magas, a legalacsonyabb 152 cm, így igen széles skálát fedett le a mintánk, és ez nagy hasznunkra vált a Micra utasterének megtervezése során.

Lee elmondta: „Az első ülés előre/hátra irányú állíthatósága a legnagyobb a kategóriában, és az állítható magasságú és távolságú kormánykerék is alapfelszereltség, így bárki kényelmesen elhelyezkedhet.

A fejlesztés során, az NTCE mérnökei HD kamerákat és szemkövető-technológiákat alkalmaztak, hogy pontos információk álljanak rendelkezésre arról, hogy a vezetők a műszerfal mely részére, illetve mely műszerekre néznek, és mennyi ideig.

A jármű fejlesztése során ezeket az adatokat is felhasználták az utastér formatervének véglegesítéséhez. A Nissan meggyőződése, hogy a kategória versenytársaival összehasonlítva a vadonatúj Micra segít a legjobban az útra koncentrálni. Mindez, kiegészítve a legfejlettebb biztonsági technológiákkal azt eredményezi, hogy a vadonatúj Micra az egyik legbiztonságosabb kisautó az utakon. Az autóhoz többek között elérhető az Intelligens Sávelhagyás-jelzés és -megelőzés rendszer – mely finoman visszatereli az autót a sávja közepére, –  valamint a gyalogosok felismerésre is képes Intelligens Vészfékezési Asszisztens.

A vadonatúj Nissan Micra 2017 áprilisától rendelhető.

You May Also Like