Hirdetés

Kiterjesztett valóságra alapul majd a VW új elektromos autója

A Volkswagen hazánkban is egy nagyon népszerű márka, bár az idei évet egyértelműen beárnyékolta a dízel-botrány. Azt azonban nem szabad elfeledni, hogy óriási múlttal és tudással rendelkező óriásról beszélünk, mely képes megreformálni az autózást.

gallery-1478885810-volkswagen-id-concept-2016-1280-21

A Paris Motor Show-n egy koncepció formájában már felbukkant a Volkswagen I.D. elektromos autó, melyet 2020 környékén terveznek piacra dobni és nem csak a környezet barátabb működés lesz az előnye. Nemrég Klaus Bischoff a tervezésért felelős vezető beszélt arról, hogy gőzerővel dolgoznak a kiterjesztett valóság alkalmazásán. Ezt egészen pontosan a navigációs rendszer kapcsán vetette fel, igazából a céljuk az lenne, hogy minden fontos információ valós időben a felhasználó rendelkezésére álljon, méghozzá úgy, hogy ne kelljen a műszerfalat nézegetni.

A tervek szerint magán a szélvédőn és az úton előttünk is megjelennek majd információk, attól függően, hogy miről van szó. A navigációt például el tudjuk képzelni magán az úttesten, jelölve a nekünk szükséges sávot vagy a távolságot.

You May Also Like