Hirdetés

Kisebb, könnyebb és olcsóbb lett a Nintendo Switch Lite

A konzolos táborban a Nintendo szimpatizánsok mindig is egy különálló szegmenst alkottak, hiszen a vállalat mondhatni, hogy szinte teljesen más világba repíti el a szórakozni vágyókat, mint teszi azt a Microsoft vagy éppen a Sony. A Switch a vállalat egyik legnépszerűbb konzolja, mely nemrég kapott egy „butítottabb”, ám sokak számára pont ideális változatot.

A Nintendo ugyanis bemutatta a Nintendo Switch Lite-ot, mely 200 dolláros árával nem vágja földhöz a pénztárcákat és a lényegi funkciók is maradtak, de természetesen itt-ott vissza kellett venni az alacsonyabb árcédula okán. Ami talán a legnagyobb változás az a 6,3 hüvelykes 720p kijelző 5,5 hüvelykesre cserélése és csatlakoztatható JoyCon-ok hiánya, vagyis fix irányítópadokkal rendelkezünk. A mozgásérzékelő IR szenzort és a fényérzékelőt is kivették, vagyis csak manuálisan állítható a képernyő fényereje. Ezeken felül érdemes még megemlíteni a TV dokkoló támogatásának megszüntetését is, viszont az eredeti modell 6,5 órás üzemidejéhez képest elvileg a Lite változat már 7 órányi játékot biztosít.

Az újdonság szeptemberben 20-án debütál a piacon, így a nyaralásokon még nem lehet velünk. Az ára valahol 60-70 000 Ft környékén lehet, a vásárlásával pedig talán érdemes lesz megvárni az ünnepi szezont.

You May Also Like