Hirdetés

Itt a Pixel Fold: A Google első összehajtható telefonja

A Google I/O-n az amerikai óriás végre bemutatta első összehajtható telefonját, ami a Pixel Fold nevet kapta, és a jövő hónapban kerül majd forgalomba, 1799 dolláros áron.

Összehajtogatva a Pixel Fold 12,1mm vastag, ami nagyjából egy vékonyabb noteszgépnek felel meg. A súlya 283g, ami egy telefonhoz képest igen nehéz (nehezebb, mint egy iPhone 14 Pro Max), de javára szóljon, hogy majdnem két eszközről beszélhetünk. Kinyitva egy 7,6 hüvelykes, 120Hz-es, OLED kijelzős „táblagépet” kapunk, összecsukva pedig egy 5,8 hüvelykes panel áll a rendelkezésünkre.

A zsanér rozsdamentes acélból készült, és az amerikai óriás szerint akár 200 000 nyitási és zárási ciklust is kibír. Örömteli, hogy elvileg bármelyik ponton képes megtartani a pozícióját és a komplikált forma ellenére is kapott legalább egy IPX8-as időjárásállósági besorolást, ami azt jelenti, hogy ellenáll a víznek való kitettségnek. A telefon belsejében a Google Tensor 2 processzora dolgozik – ugyanaz a chip, amely a Pixel 7 és 7 Pro készülékeket is hajtja. Ez 12 GB memóriával párosul, a nem bővíthető tárhely pedig 256GB vagy 512GB lehet.

Az akkumulátor kapacitása 4800mAh, ami a Google állítása szerint „24 órán túli” üzemidőt biztosít, de nyilván ez használattól is függ. A maximális töltési sebesség 30W USB-C csatlakozáson keresztül, de szerencsére a Pixel Fold támogatja a vezeték nélküli töltést is. Ami a kamerákat illeti, öt modullal van dolgunk. Hármat találunk a hátlapon, mely egy 48 megapixeles optikailag stabilizált fő kamerát, egy 10,8 megapixeles ultraszéles és egy 10,8 megapixeles 5x teleobjektíves kamerát foglal magában. Van egy 10,8 megapixeles kamera a külső oldalon a szelfikhez, és egy másik a belső, kihajtható kijelző felett a videohívásokhoz.

You May Also Like