Hirdetés

Íme az új ROG Zephyrus M16 és S17 gamer laptopok

Nemrég az Intel és az NVIDIA is fontos bejelentéseket tett és ahogy az lenni szokott, a két óriás partnerei sem tétlenkedtek. A hazai piacon abszolút vezető szerepet betöltő ASUS is komoly újdonságokat jelentett be, hiszen a prémium szegmensbe érkeztek az új Zephyrus modellek.

A Zephyrus szériába mindig is a komolyabb gépek tartoztak, mely általában csak erősebb konfigurációban voltak elérhetőek. A magasabb árazásért cserébe azonban nem csak erőt, hanem eleganciát is kapunk, hiszen ezeket a modelleket bármilyen tárgyaláson is elővehetjük úgy, hogy nem néznek minket 15 éves kockának. Ezt a hagyományt folytatja az új ROG Zephyrus M16 és S17 is, mostanra azonban néhány „olcsóbb” komponens is olyan erőt képvisel, hogy az ASUS mérnökei bele merték őket tenni egy Zephyrus házba.

Ez igazából a ROG Zephyrus M16-ra igaz, melyet a legújabb, 11. generációs, H-szériás Intel Core i processzorok hajtanak az NVIDIA RTX 3000-es grafikus kártyáival párosítva. A szintén nemrég leleplezett RTX 3050 és RTX 3050 Ti is elérhető lesz ebben a modellben, míg a csúcsot az RTX 3070 jelenti majd, ami mellé akár egy Intel Core i9-11900H is kerülhet. Ennél talán még fontosabb a letisztult külső és a négy oldalon rendkívül vékony káva, mely körülveszi az új, 16:10-es WQHD panelt. Ez a 165Hz-es panel a terület 94%-át foglalja el, mely nem csak játék során nyújthat remek élményt, hiszen 100%-os DCI-P3 színtér lefedettséggel, illetve Pantone validációval is rendelkezik, így videóvágásra vagy képszerkesztésre is jó választás lehet.

Az új ROG Zephyrus S17-et már feljebb pozicionálták, az idei modell pedig már nem az alsó rész „felemelkedésével” próbál több levegőt biztosítani az izmos hardvernek. Helyette inkább a Zephyrus Duo-hoz másodlagos kijelzőjéhez hasonlóan a képernyő felnyitásakor a billentyűzet emelkedik meg, ezzel pedig nem csak a hűtés javul, hanem gépelni is kényelmesebb. A csúcs Intel Tiger Lake-H CPU mellé 140 Watton zakatoló NVIDIA GeForce RTX 3080-at is kérhetünk. A kijelzők terén 4K 120Hz vagy WQHD 165Hz áll a felhasználók rendelkezésére méghozzá 100%-os DCI-P3 színtér lefedettséggel ésPantone validációval. Ha az M16 jó választás lehet a tartalomkészítők számára, akkor az S17 kimondottan ajánlott, hiszen végre egy rendes SD-kártyaolvasó is került a gépre.

Az újdonságok várhatóan a nyár második felében érkeznek meg hazánkba, ha pedig ez megtörténik, akkor részletesebb tesztre is számíthattok tőlünk.

You May Also Like