Hirdetés

Három csodálatos hely, ahová csak hajóval juthattok el

Azzal mindenki tisztában van, hogy bolygónkon rengeteg csodálatos hely van, az egyik legnagyobb baj pedig az, hogy egy élet is kevés lehet arra, hogy mindent bejárjuk. Az alábbiakban három csodálatos helyet mutatunk be röviden nektek, melyeket csak és kizárólag hajóval lehet megközelíteni, mely vélhetően az egyik oka annak, miért maradhattak még mindig ilyen lenyűgözőek.

Raja Ampat – Indonéz szigetvilág

raja-ampat-960x580

A Raja Ampat szigetcsoport csodálatos vízalatti élővilággal és paradicsomi környezettel várja a látogatókat. Teknősök, különleges halak, korallok és rákok várják a vízalatti világ szerelmeseit, így búvárkodni szinte kötelező ezen a helyen. A terület csak hajóval közelíthető meg, repülővel a Sorong repteret érdemes célba venni, de luxus hajóutak is vannak a környéken, ahonnan ki lehet ruccanni.

Spitzbergák – Norvégia

cd25232e07e97aca7914dfa594309ee1

A melegebb éghajlat után rögtön egy éles váltás következik, hiszen Norvégia egyik csodálatos pontját, a Spitzbergák szigetcsoportot javasoljuk. Nagyjából félúton Norvégia és az Északi-sark között egy lenyűgöző területről beszélünk, melyet néhány ezer ember mellett rozmárok, fókák, rénszarvasok, jegesmedvék, sarki rókák és tengeri madarak laknak. A sziget érdekessége a Spitzbergák Nemzetközi Magbunker, melyet a norvég kormány hozott létre abból a célból, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén.

A chilei márványbarlang

marble-cahedral-960x580

Kevés ilyen földi csoda létezik, mint a chilei márványbarlang, mely évezredek munkája. A gyönyörű kék víz Dél-Amerika második legnagyobb tavának, a General Carrera-nak köszönhető. A háromrészből álló barlang rendszert Márvány Katedrális néven is emlegetik, melyet csónakos túrával lehet csak igazán felfedezni.

You May Also Like