Hirdetés

Greengo: Autós Bubi Budapesten

Itthon még jó néhány évet kell várni arra, hogy az elektromos autózás mindenki számára ismert és megfizethető közlekedési forma legyen. A kormány ugyan némiképp igyekszik támogatni a fejlesztéseket, de az árak még mindig nagyon magasak és a kínálat is kicsi, de Michaletzky Bálintnak akadt egy remek ötlete, melynek a budapesti férfiak is biztosan örülnek majd.

Ez az ötlet nem más, mint a Greengo, vagy talán két szóval érthetően elmondva az “Autós Bubi”. Aki ismeri a biciklikölcsönzés egyre népszerűbb formáját, annak a Greengo is hamar ismerős lesz. Tulajdonképpen arról van szó, hogy egy 45 Volkswagen  e-Up-ból álló flottát biztosítanak kölcsönzésre a budapestiek számára.

greengo-1

A rendszer egészen egyszerűen működik: A 45 fős flottát egy applikációban (iOS és Android) és a weboldalon is látjuk az autóra vonatkozó legfontosabb adatokkal együtt, odaérve pedig egy PIN-kódos rendszerrel szerezhetünk hatalmas az autó felett, majd pedig idő-alapú számlázás mellett furikázhatunk és kedvünk szerint bárhol leparkolhatunk vele (persze szabályosan).

Sokakban felmerülhet, hogy mennyibe is kerül majd ez:

  • Egyszeri regisztrációs díj : 5900 Ft (bankártya + oldal regisztráció) – cserébe 30 perc vezetést kapunk
  • 1 perc használat 65 Ft
  • A parkolás percenként 15 Ft

Annyira nem is vészesek az árak, ha mondjuk 15 perc alatt eljutunk valahova, akkor azt 1000 Ft alatt megússzuk, ha fél órát ott időzünk és még vissza is megyünk a kiindulási pontra, az is megvan 2500 Ft-ból. Persze a BKK-hoz nem hasonlíthatóak ezek az árak, de egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia a rendszert, ha másért nem, az elektromos autózás élményéért.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like