Hirdetés

Bemutatkozott az új MINI Clubman

Precíz részletességgel finomhangolt formanyelvével, innovatív felszereltségi opciói minden korábbinál szélesebb választékával és a legkorszerűbb technológiákkal felvértezve, az új MINI Clubman tovább erősíti egyéniségét a prémium kompakt szegmensben.

A MINI által fémjelzett vezetési élmény a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazásokon is a legideálisabb kialakítás mentén kel életre, miközben a sokoldalú ötüléses varázsát vadonatúj külső és belső stílusjegyek fokozzák. Az új MINI Clubman progresszív karakterét a MINI Connected digitális szolgáltatásainak legfrissebb innovációi nyomatékosítják, a személyre szabhatósági opciók tárházát pedig megnyerő felszereltségi tételek és eredeti MINI tartozékok színesítik.

Az új MINI Clubman sokrétű egyéniségét a menetkomfort, a helykínálat és a változatosság hármas egysége jellemzi, mialatt a klasszikus kombi karosszériakialakítás modern újraértelmezése összetéveszthetetlen stílust garantál a kompakt szegmensben. A modell magas fokú funkcionalitását és a MINI által tökélyre fejlesztett, kreatív helykihasználást négy oldalsó ajtó és egy két részre osztott csomagtérajtó hangsúlyozza, amelyek mögött öt teljes értékű ülés és egy komplex csomagtér húzódik.

A brit prémiumgyártó négykerekűinek gokartos agilitását a MINI Clubman modern motorpalettája és prémium minőségű futómű-technológiája garantálja. A kétféle benzines* és a kétféle dízelüzemű* erőforrás tökéletesen lefedi a 110 kW / 136 lóerő és 141 kW / 192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (100 kilométerre vetített 4,2 – 6,5 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 111 – 147 gramm károsanyag-kibocsátás mellett). A legerősebb erőforrásokat a MINI ügyfelei akár ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosíthatják, a későbbiekben pedig az extrém sportos kvalitásokkal felvértezett MINI John Cooper Works Clubman is bemutatkozik a palettán.

Az új MINI Clubman főbb jellemzői

 • Jellegzetes frontrész újratervezett hűtőráccsal
 • Mátrix funkcióval dolgozó LED-technológiás első fényszórók
 • LED-es ködlámpák nappali menetfény-gyűrűvel
 • LED-es hátsó lámpák már az alapfelszereltség részeként, opcionális extraként britzászló-motívummal
 • Új karosszériafényezési árnyalatok és az opcionális extrafelszereltség részeként új, Piano Black külső felszereltségi csomag
 • Új könnyűfém keréktárcsák
 • Sportos kerékfelfüggesztés 10 milliméterrel alacsonyabb hasmagassággal
 • Új bőrkárpitok és utastéri felületek
 • Új MINI Yours felszereltségi program
 • A MINI Connected új funkciói
 • Még több eredeti MINI tartozék

Megnyerő és erőteljes: az új MINI Clubman jellegzetes frontrésze

Az új MINI Clubman stílusos, egyedi és exkluzív karosszéria-formanyelvvel büszkélkedhet. Jellegzetes arányai a MINI modellek szűkre szabott, sportos testalkatából, a hosszan elnyújtott tetővonalból és a csapott hátsó kialakításból állnak össze. Két részre osztott, oldalirányban nyíló csomagtérajtajával ráadásul az új MINI Clubman a kompakt szegmens egyetlen olyan szereplője, amely hat ajtót kapott, mögöttük alapesetben 360 literes, a hátsó ülések ledöntésével azonban egészen 1 250 literig bővíthető csomagtérrel.

A jellegzetes formanyelvhez mindezeken felül karakteres stílusjegyek is társulnak. Szemből nézve ilyen az erőtől duzzadó motorháztető, a kör alakú fényszóró-pár – amely alapesetben krómozott, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban Piano Black árnyalatú keretet visel – és a hűtőrács hatszögletű kontúrja. Az új MINI Clubman leginkább szembetűnő újítása az újratervezett hűtőrács, amely immár a lökhárító két széléig nyúlik. Határozott vonalvezetésével és új légbeömlőivel az új frontrész már messziről felismerhető karakterrel ruházza fel a prémium kompakt szegmens hatajtós egyéniségét. A nagyméretű hűtőrácsot egy elegáns, egyetlen darabból készült, vékony keret szegélyezi. A légbeömlő egységét hat fekete, vízszintes lamella töri meg, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként krómozott kivitelben is megrendelhetők. A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellek esetében a vízszintes lamellákat méhsejt-mintázatú rácsozás és krómozott alapra festett, vörös „S” embléma váltja fel.

Változó fényerősség és elvakítás-mentes távolsági fény: LED-technológiás adaptív fényszórók Mátrix funkcióval

Az új MINI Clubman frontrészének jellegzetes kialakítása nagyban köszönhető a kör alakú első fényszórók újratervezésének. Az alapfelszereltség részeként kínált, halogén izzókat nagyobb reflektor és fényes fekete betét öleli, a nappali menetfények pedig az első lökhárító két szélébe integrált parkolófényekben világítanak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás első fényszórók ugyancsak új megjelenést kaptak. Immár a tompított és a távolsági fényekről is fekete betétbe csomagolt LED-modulok gondoskodnak, amelyek nagyobb fényerőt garantálnak. Utóbbi esetben a nappali menetfények és az első irányjelzők is a kör alakú fényszórók karimáiban kaptak helyet.

A LED-technológiás adaptív fényszórók Mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénye újdonságként debütál az opcionális extrák palettáján. A technológia intelligens fényvezérlő funkciót is tartogat, amely az időjárási- és útviszonyok függvényében, automatikusan állítja az első fényszórók fényerősségét. Városi forgalomban és korlátozott látási viszonyok között például az úttest két oldalát tompított fények világítják meg, autópályán pedig a brit prémiumgyártó ügyfelének arra is lehetősége van, hogy megnövelje a távolsági fényszóró megvilágítási tartományát.

Sőt mi több, az új MINI Clubman LED-technológiás adaptív első fényszórói automatikus távolságifény-szabályozó funkcióval is bírnak: a Mátrix technológia anélkül képes növelni a távolsági fényszóró megvilágítási tartományát, hogy a szemből érkező és utolért autósokat elvakítaná. A távolsági fényszóró éppen ezért négy különálló egységként dolgozik, amelyek 70 km/órás sebesség fölött egymástól függetlenül aktiválhatók és deaktiválhatók, illetve automatikusan alkalmazkodnak az időjárási- és útviszonyokhoz. Amint az új MINI Clubman szélvédője mögé erősített kamera szemből érkező vagy utolért járművet érzékel, az első fényszórók az adott megvilágítási tartományba a távolsági fény helyett csupán tompított fényt vetítenek.

Az új MINI Clubman opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a LED-es ködlámpák is megtalálhatók, amelyeket az alapfelszereltségként kínált parkolófények helyére építenek be és kiegészítő nappali menetfényekként is funkcionálnak.

LED-es hátsó lámpák alapfelszereltségként, opcionális extraként britzászló-motívummal

Az új MINI Clubman már alapfelszereltségként is LED-es hátsó lámpákat kap, amelyeket elegáns króm keretbe foglalva, a két részre osztott csomagtérajtó két szárnyába integráltak a tervezők. A vízszintesen elrendezett hátsó lámpák az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás első fényszórókhoz és LED-technológiás adaptív első fényszórókhoz társítva, a legendás márka brit gyökereit idézik: a hátsó lámpák a brit zászló motívumaiban világítanak. A jellegzetes mintázat nappali fényviszonyok között és éjszaka is összetéveszthetetlen megjelenést, illetve hamisítatlan egyediséget garantál. A jellegzetes kialakítást immár a féklámpa is megörökölte.

Új karosszériafényezési árnyalatok és a Piano Black külső felszereltségi csomag

Az új MINI Clubman karosszériafényezési árnyalatai között három új szín mutatkozik be: az Indian Summer Red metál, a British Racing Green metál és a MINI Yours Enigmatic Black metál. A fényezések kontrasztjaként az új MINI Clubman teteje és külső visszapillantó-házai fekete, fehér és ezüst színben is kérhetők.

Az opcionális extrafelszereltségek palettája azonban további személyre szabhatósági lehetőségeket is kínál: a MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellekhez megrendelhető Piano Black külső felszereltségi csomag részeként a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei a króm helyett magasfényű feketében pompáznak.

Új könnyűfém keréktárcsák és sportos kerékfelfüggesztés

Modellváltozattól függően az új MINI Clubman már alapfelszereltségként is 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként akár 18” és 19” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők. Újdonságként mutatkoznak be a palettán a kéttónusú, 18” méretű Multiray Spoke és MINI Yours British Spoke garnitúrák, az alternatívák csúcsát pedig a 19” méretű, kéttónusú MINI John Cooper Works Circuit Spoke könnyűfém keréktárcsa foglalja el.

Ugyancsak újdonságként mutatkozik be az új MINI Clubman modellhez megrendelhető opcionális extrafelszereltségek között a sportos kerékfelfüggesztés, amely 10 milliméterrel csökkenti az autó hasmagasságát. A sportos opció nem csupán az új MINI Clubman dinamikus agilitását fokozza, de a modell kiállását is minden korábbinál sportosabbá emeli.

A hatajtós prémium kompakthoz adaptív futómű is elérhetővé válik, amellyel a brit prémiumgyártó ügyfelei az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Vezetési Üzemmódok (MDM – MINI Driving Modes) égisze alatt, kétféle karakterisztika szerint hangolhatják át a lengéscsillapítók beállítását: a vezetési szituáció függvénye szerint választhatnak a kényelemre hangolt és a rendkívül sportos beállítás között.

Egyediség a legmagasabb szinten: vadonatúj, exkluzív MINI Yours opciók

Az új MINI Clubman maximális személyre szabhatóságát a MINI Yours program által felkínált egyedi tételek garantálják, amelyek a MINI brit gyökereit, a márka tradicionális értékrendjét és a vezető személyiségét hangsúlyozzák. A külső és belső MINI Yours felszereltségeket prémium minőségű anyaghasználat, mérnöki precizitás és végtelen elegancia jellemzi. A MINI Yours Enigmatic Black metál karosszériafényezés és a kéttónusú, MINI Yours British Spoke könnyűfém keréktárcsák mellett az új MINI Clubman opcionális extrafelszereltségei között számos lenyűgöző utastéri tétel is megtalálható.

A látványos paletta tagja többek között a MINI Yours sportkormány és a MINI Yours Leather Lounge Carbon Black üléskárpit is. Utóbbihoz extravagáns fejtámlák csatlakoznak, amelyek precízen varrt mintázata a brit zászló motívumait idézi. A világító Piano Black, világító Frozen Blue és világító Fibre Alloy verziókban egyaránt megrendelhető MINI Yours Interior Styles opció ugyancsak kivételesen exkluzív utastéri tételeket kínál, többek között világító kilincsekkel, illetve egymással is harmonizáló műszerfal- és középkonzol-világítással. A MINI Yours opciók külön-külön is elérhetők a brit prémiumgyártó ügyfelei számára. A MINI Yours portfólió tételei között a fekete alapon alumínium színű varrással ellátott MINI Yours szőnyegek és az oldalablakokra helyezhető MINI Yours dizájnminták is megtalálhatók.

Az utastér személyre szabhatósági lehetőségeinek végtelenül széles tárházát színesítik még az opcionális extrafelszereltségek részeként megrendelhető, új üléskárpitok is: a Leather Chester bőrkárpitozás most először válik elérhetővé az új MINI Clubman számára, Malt Brown, Indigo Blue és Satellite Grey árnyalatokban.

Négyféle erőforrás és az opcionális extrafelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtás

Az új MINI Clubman motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás található, egytől egyig a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve. A portfólió a későbbiekben a MINI John Cooper Works Clubman modellel bővül, amely már az alapfelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtással érkezik meg az utakra.

A MINI modellek jellegzetes elsőkerék-meghajtását alternatívaként ALL4 intelligens összkerékhajtás egészíti ki, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként a MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellekhez válnak elérhetővé. Gyors és precíz vezérlésének köszönhetően a technológia a másodperc törtrésze alatt, a vezetési szituáció és az aktuális útviszonyok szerint osztja el a motorból érkező erőt az első és a hátsó tengely között.

Az alapfelszereltségként kínált, hatfokozatú manuális váltó helyett a brit prémiumgyártó ügyfelei az opcionális extrafelszereltség részeként duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltót is rendelhetnek a MINI Cooper Clubman és a MINI Cooper S Clubman modellekhez. A MINI Cooper S Clubman modellhez a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is elérhető alternatíva, amely rendkívül gyors váltásokkal fokozza a dinamikus vezetés élményét. A MINI Cooper D Clubman opcionális extrafelszereltségi tételei között nyolcfokozatú Steptronic automataváltó található, amely a MINI Cooper S Clubman ALL4, a MINI Cooper SD Clubman és a MINI Cooper SD Clubman ALL4 modellek esetében az alapfelszereltség része. Utóbbi három modell az opcionális extrafelszereltség részeként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval is megrendelhető.

You May Also Like