Hirdetés

Dízel autók kitiltásával tisztítaná levegőjét Párizs

A légszennyezés manapság égető probléma, az ezzel járó látványos smogok mellett természetesen az a globális környezetszennyezésből is jelentősen kiveszi a részét, sokan pedig az autókat tartják az egyik legfontosabb veszélyforrásnak. Szerencsére a piac jó irányba halad, egyre több az elektromos jármű, azonban még mindig találkozhatunk 15-20 éves autókkal az utakon, melyek bizony már nem igazán környezetbarátok.

Párizs még régóta küzd a légszennyezéssel, ma pedig életbe léptettek egy fontos törvényt. Az új szabályozás 5 kategóriára osztja a járműveket, az ötös kategóriába pedig az 1997 és 2000 között gyártott dízel autók kerültek. Ezeket mától kitiltották Párizs városából, de természetesen a korábbi dízel modellek sem közlekedhetnek, őket még kategóriába sem sorolták. Ez nagyjából Párizs közlekedésének 6 százalékát érinti, természetesen sokan fel vannak háborodva, de előbb-utóbb több városban is ez lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like