Hirdetés

Bemutatkoztak az olcsó Google Pixel mobilok

Egy ideje már pletykáltak arról, hogy a Google szemet vetett az egyre dinamikusabban növekvő középkategória által jelentett bevételi lehetőségekre és az Apple, valamint a Samsung után ők is megpróbálnak egy barátibb áron, egészen jól felszerelt készüléket összerakni. A vállalat nagyszabású rendezvényén nemrég be is mutatkozott a Google Pixel 3a és Pixel 3a XL, az új páros pedig más szemszögből közelíti meg a kategóriáját.

A legtöbb esetben ugyanis az úgynevezett „Flagship Killerek” felsőkategóriás hardvert kínálnak, cserébe viszont a kamera, a kijelző és olykor az anyaghasználat, valamint az extrák terén kell kompromisszumot kötnünk. Az Apple és a Samsung esetében az iPhone XR és a Galaxy 10e sem kíván sok kompromisszumot, ugyanakkor az áruk már inkább a felsőkategória aljára esik, mintsem az erős középkategóriába.

A Google szembement a szokásokkal és a hardver terén kínál gyengébb csomagot a felhasználóknak, cserébe viszont mindkét modell jó minőségű OLED kijelzőt és a Pixel 3-ban már bizonyított, sokak szerint a piac legjobb kameráját kínálja olcsóbb készülékeiben, melyek 399, illetve 479 dolláros áron debütálnak. Ez azt jelenti, hogy hozzánk közel például Németországban beszerezhetőek 399, illetve 479 eurós áron, ami tényleg egészen baráti.

A kisebbik modell 5,6, a nagyobbik pedig 6 hüvelykes OLED panelt kapott, nincs notch, de vannak cserébe vastag kávák, így külsőre nem a legmodernebb megoldásokról beszélünk, de sokan ezt nem is várják el, pláne ennyiért. A riválisokat messze otthagyó kijelző alatt 4GB RAM, 64GB belső tárhely és egy Qualcomm-féle Snapdragon 670 dolgozik, mely az első videók alapján jól elboldogul a gyári Android rendszerrel, ami 3 évig garantáltan minden frissítést megkap majd a készüléken. Ettől függetlenül maga a Pixel 3 kapcsán is számos megjegyzés volt a hardver lassulása miatt, így ezen a téren reméljük sokat fejlődik majd a Google.

Nincs vezeték nélküli töltés, műanyag a borítás és a vízállóságról is le kell mondanunk, így az említett Samsung-Apple páros kapcsán is extra lemondásokkal járnak az új Pixel mobilok, de akik egy tiszta Android rendszert futtató, kiváló kamerával rendelkező mobilt keresnek jó áron, azoknak jelenleg aligha létezik jobb ajánlat a piacon. Social Media sztároknak, családi fotózásra szülőknek és úgy általában mindenkinek egy korrekt csomagot jelent a Pixel 3a és Pixel 3a XL.

You May Also Like