Hirdetés

Bemutatkozott az új Audi RS6 Avant

Sok férfitársunk gondolkodik azon, hogy vajon hogyan lehetne egy sportautót jóváhagyatni életünk szerelmével, erre pedig szerencsére jó ideje már az autógyártók is figyelnek, így egyre több a sportos, erős és a családnak is elég helyet kínáló autó. Viszont az Audi RS6 Avant-hoz hasonlót még senki sem tudott csinálni és a nemrég bemutatott új, 2020-as RS6 Avant ezt a bizonyos mércét még magasabbra tette.

A német óriás nemrég mutatta be hivatalosan a bivalyerős kombit, mely számos ponton kapott komoly frissítést az elődhöz képest. A külső még agresszívebb, ugyanakkor elegánsabb lett, a szélesség pedig 40 milliméterrel lett nagyobb. Természetesen új hűtőrácsot, új fényszórókat és még durvább fékeket kapunk, melyre szükség is van, hiszen a 8 hengeres, 4.0-s benzinmotor 600 lóerőre képes 800nm nyomaték mellett. Ezt egy 8 sebességes, vadonatúj tiptronic váltó kezeli, a 100km/h-t pedig 3,6 másodperc körül érjük el, 200-ig pedig 12 másodperc körül jutunk.

Természetesen összkerékhajtásos modellről van szó, mely 40:60 arányban oszlik meg alapjáraton az első és a hátsó hajtás között. A légrugós felfüggesztésnek hála alapvetően igen alacsonyan helyezkedik el az autó, de manuálisan és automatikusan is emelhetünk rajta, így a padkára való felállás sem jelenthet gondot. Számunkra nem releváns, de idén az Audi végre meghallgatta az amerikai vásárlókat is, így Kanadában és az Egyesült Államokban is elérhető lesz a modell.

Az új Audi RS 6 Avant hamarosan előrendelhetővé válik, a szállítás pedig 2020 elején kezdődhet meg. Amennyiben lesz lehetőségünk, mindenképpen megyünk vele pár kört.

You May Also Like