Hirdetés

Az AOC és a Studio F. A. Porsche bemutatják új monitor sorozatukat

Az AOC két új speciális modellel bővíti képernyő termékskáláját. A világhírű Studio F. A. Porsche formatervező műhellyel együttműködve megalkotott 24 hüvelykes AOC PDS241 és a 27 hüvelykes AOC PDS271 újradefiniálják a monitorokkal szemben támasztott elvárásokat.

Az AOC portfólió mindkét új tagja 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel, aszimmetrikus fém állvánnyal rendelkezik és ultravékony minimalista prémium formatervezésű, így kikapcsolva is szemet gyönyörködtető. A PDS241 és a PDS271, mint a valaha létezett első moduláris formatervezésű monitorok az állványtól érkező egyetlen kábelbe tömörítik az áramellátást és a HDMI kimenetet, így a kábelek nem rontják a megjelenést. Az egyedülálló dizájn mellett AH-IPS paneljük továbbfejlesztett AOC SuperColor WCG technológiával rendelkezik, amely széles színtartományt és a lehető legszélesebb látószöget biztosít.

Innovatív, modern és elegáns formatervezés
Két legenda találkozásakor különleges dolgok történhetnek. A neves képernyő specialista AOC és a legendás formatervező műhely, a Studio F. A. Porsche együttműködésének célja a legjobb megjelenésű monitorok piacra dobása. A monitorok mögött lévő formatervezési filozófiát Ferdinand Alexander Porsche gondolatai inspirálták. Az ő megközelítése a következő volt: „Ha megvizsgálod egy tárgy funkcióját, gyakran érthetővé válik a formája is.“ Legtisztább értelmében egy monitor csupán egy képernyő. A valóságban azonban a legegyszerűbb megjelenést is lerontják a vaskos lábazatok és a hátsó részből kilógó sok kábel. Az új AOC PDS monitor sorozat forradalmasítja a monitorok formatervezésének hagyományos megközelítését. „A monitor lábazatának kifejező formája azt az egyszerű ötletet emeli ki, hogy a kábeleket a lábazatban kell vezetni. A forma nem csupán a funkciónak felel meg, de aszimmetrikus alakja és elegáns, kifinomult megjelenése által új szintre emeli azt.“ – mondja Henning Rieseler, az F. A. Porsche Berlin stúdió vezetője.

Mind a 24 hüvelyk képátlójú PDS241 mind a 27 hüvelyk képátlójú PDS271 el fogja nyerni a stílus-tudatos vállalatvezető-, tervező-, és művész-felhasználók tetszését. A termékek első részén a határozott formavezetésű fém lábazat kiemeli a 3-oldalon keret nélküli dizájnt. Oldalról nézve csupán 5,2 mm szélességével mindkét monitor keskenyebb, mint a legújabb okostelefonok. A Studio F. A. Porsche által tervezett monitorok modern megjelenésükkel hátulról nézve is kitűnnek a tömegből – mind az áram, mind a monitorjel a lábazaton keresztül halad és egy külön dobozban válik ketté. Az eredmény egy letisztult megjelenés, amely megtestesíti azt, amiről a monitornak szólnia kell – a képernyőt.

Széles színtartomány és széles látószögek
Ezek monitorok kikapcsolva is szemet gyönyörködtetőek, bekapcsolva viszont igazán lélegzetelállítóak. A legmodernebb AH-IPS paneleknek köszönhetően mind a 24 hüvelyk képátlójú PDS241 mind a 27 hüvelyk képátlójú PDS271 monitor 1920×1080 pixeles Full HD felbontást kínál kiemelkedő 178° széles látószög mellett. Az AOC SuperColor WCG technológiája lehetővé teszi, hogy a monitorok lefedjék az sRGB színtér 100%-át és az NTSC színtér 90%-át.

Nem terheli a szemet
Azok számára, akik le sem tudják venni a szemüket a monitorról, mindkét modell rendelkezik az AOC Low Blue Light és Flicker-Free technológiájával. Az AOC Low Blue Light anélkül csökkenti a káros rövid kék hullámhossz arányát, hogy rontaná a színminőséget. Ugyanakkor az AOC Flicker-Free technológiája PWM (impulzusszélesség moduláció) helyett DC (egyenáramú) háttérvilágítással szabályozza a monitor fényerejét, így hosszas használat során is megelőzi a kellemetlen érzéseket a szemben és a szemfáradást. A HDMI csatlakozóval a felhasználók az asztali számítógéptől a mobil PC-ken és játékkonzolokon át a set-top box-okig mindent ráköthetnek a monitorra, míg a hangkimenet révén a modellhez fejhallgató, vagy hangszóró is csatlakoztatható.

Az AOC PDS241 és PDS271 modelljei 2017. júniusától lesznek megvásárolhatók. A PDS241 modell ajánlott fogyasztói ára 219 euró, a PDS271 modellé 299 euró.

You May Also Like