Hirdetés

A Technics bemutatta az SL-1500C Premium Class Direct Drive lemezjátszóját

A Technics a Panasonic Convention keretében is bemutatta új SL-1500C Premium Class Direct Drive lemezjátszóját. A termék globális premierjét az idei CES szakvásáron tartották. Az európai közönség most Frankfurtban láthatta először a lemezjátszót.

Az SL-1500C a Technics márkára jellemző high-end hangminőség jegyében született és számos eredeti Technics technológiával rendelkezik, mint, amilyen a mag nélküli, közvetlen meghajtású motor és a rendkívül érzékeny lejátszókar. Az analóg felvételek lejátszását megkönnyítendő a beépített Phono EQ számos eszközzel csatlakoztatható. Az SL-1500C gyárilag tartalmazza a kimagasló minőségű Ortofon 2M Red hangszedőt.

Az SL-1500C egy teljes körű lemezjátszórendszer, amely a legkülönbözőbb felhasználói igényeket is képes kiszolgálni a vájtfülű zenerajongóktól kezdve a szenvedélyes bakelitlemez-gyűjtőkig.

A hangtechnika legjava

Stabil forgás a mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral

A Technics lemezjátszókban alkalmazott közvetlen meghajtási rendszerből eredő kiváló jel-zaj viszonynak és kimagasló forgási precizitásnak köszönhetően megszólaló hangminőség a világ minden pontján megdobogtatja a vájt fülű zenerajongók szívét. Az SL-1500C is továbbviszi azt a kiváló teljesítményt, amivel a Technics high-end lemezjátszói ismertté váltak. A lemezjátszó egyforgórészes, mag nélküli közvetlen meghajtású motort alkalmaz, amelyben az állórész mag nélküli, ezzel iktatva ki a cogging néven ismert nyomatékingadozást. Ebben a motorban a lehető legerősebb szintre növelték a forgórész mágneses erejét és optimalizálták a mag nélküli állórész valamint a forgórész mágnesei közötti rést, így az SL-1200MK5 szintjére növelték a nyomatékot és megszüntették a cogging jelenséget. Ezenfelül a motorvezérlést a lemeztányér súlyának megfelelően optimalizálták. A fejlesztés eredményeként az SL-1500C kimagasló forgási precizitást és teljesítményt ért el, valamint feleslegessé vált a rendszer karbantartása és az alkatrészek cseréje. A közvetlen meghajtású rendszer hosszú élettartamot és kiemelkedő megbízhatóságot nyújt.

A beépített Phono EQ segítségével többfajta eszköz csatlakoztatható

Az SL-1500C beépített phono equalizer erősítő kompatibilis az MM hangszedővel, így olyan audioeszközzel is csatlakoztatható, amelynek nincsen phono bemenete. A phono equalizer saját tápellátást kapott, amit elkülönítettek a motor és a vezérlő áramkörök tápellátásától, ezzel csökkentve a zajképződést. Ezenfelül a pajzs-szerkezet tompítja a kívülről érkező zaj hatását. Ennek eredményeként kimagaslóan tiszta jelerősítés jön létre. Az SL-1500C-vel és saját audioeszközeivel kiváló hangminőségben hallgathatja kedvenc zenéit.

Letisztult forma, vonzó funkcionalitás

Az SL-1500C letisztult külsőt kapott, ami mentes minden felesleges díszítőelemtől, ugyanakkor a Technicstől már megszokott kiváló kezelhetőséget biztosítja. A vonzó külső gondoskodik róla, hogy a lemezjátszó látványa összhangban legyen a bakelitek lejátszásának élményével.

Pontos forgás és precíz barázdakövetés a kristálytiszta hangzásért

Kimagaslóan pontos motorvezérlés

A közvetlen meghajtású rendszerben a motor közvetlenül kapcsolódik a lemeztányérhoz, így a lemez forgási sebessége megegyezik a motor forgási sebességével. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a motor forgási sebességének vezérlése stabil forgást biztosítson. Az SL-1500C a legújabb motorvezérlési technológiával rendelkezik, amelyet a Panasonic Blu-ray termékek fejlesztése során dolgoztak ki. Ezenfelül továbbfejlesztették a teljes körkerületet érzékelő FG rendszer FG tekercskialakítását, hogy még pontosabban lehessen mérni a lemeztányér forgási sebességét.

A nagy érzékenységű lejátszókar pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból

A lemezbarázdák követéséért és a jelek pontos kiolvasásáért felelős lejátszókar egy statikusan kiegyensúlyozott, univerzális S alakú lejátszókar, ami egy Technics hagyomány. A lejátszókar csöve könnyű és nagy merevségű alumíniumból készült. A kardános felfüggesztésű lejátszókar forgácsolt csapágyperselye és precíziós csapágyai gondoskodnak a kiváló kezdeti mozgásérzékenységről.

Kétrétegű lemeztányér-összetétel továbbfejlesztett rezgéselnyeléssel

A bakelitlemezt forgató lemeztányér egy kétrétegű szerkezet, hátoldalát teljes egészében tompító gumibevonat borítja, amely elnyeli az öntött alumínium lemeztányér nemkívánatos rezgéseit. A lemeztányér rendkívül merev és kimagasló rezgéselnyelő jellemzőkkel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a káros rezgések eljussanak a lemezig, így biztosítva a tiszta hangzást.

Nagy merevségű készülékház és kiváló rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásáért

A készülékház egy fontos eleme a külső rezgéscsillapításnak, magába foglalja mindazon audiotechnológiai fejlesztéseket, amelyek a high-end lemezjátszók tervezése során születtek. Az öntött alumínium készülékház merev, kétrétegű egységet alkot egy speciális anyaggal, amely ABS és üvegszál keveréke. A speciális merevségű anyag és a fém készülékház ötvözése még magasabb szintre emelte a merevséget és a rezgéselnyelési tulajdonságokat, aminek egy robusztus, gyönyörű hangzást biztosító borítás lett a végeredménye.

A szigetelés rugót és gumit is magában foglal az optimális frekvenciatulajdonságok elérése érdekében. Ez nem csak kiváló hangminőséget és nagyfokú gerjedésvédelmet biztosít, de hatékonyan tompítja a nagy hangerőnél fellépő külső rezgéseket is.

Kiváló kezelhetőség a még nagyobb lemezhallgatási élményért

Gyári Ortofon 2M Red hangszedő

A mellékelt univerzális hangszedőtartón egy Ortofon 2M RED hangszedő található. Ez azt jelenti, hogy az SL-1500C megvásárlása után azonnal hallgathatja a lemezeit. A lejátszókar 6 mm-es tartományon belül állítható, így más hangszedők is használhatók. A mellékelt kiegészítő súlyokkal 14,3 és 25,1 gramm (a mellékelt hangszedőtartóval együtt) közötti hangszedők is beszerelhetők.

Auto-lift lejátszókar-emelő óvja a tűt és a lemezeket

Amikor a lejátszókar a lemez végére ér az auto-lift automatikusan felemeli. Ez megóvja az értékes lemezt és a lejátszótűt a felesleges kopástól, hogy ön még kényelmesebben hallgathassa a zenéit.

You May Also Like