Hirdetés

27 hüvelykes 5K monitort mutatott be az LG

A monitorok piacán az LG igen ismert névnek számít, az UltraWide piacon pedig abszolút úttörőek, ám nemrég egy különlegesebb darabot jelentettek be, melynek főként az Apple világában mozgó felhasználók fognak majd örülni. Bemutatkozott ugyanis a dél-koreai vállalat új, 27 hüvelykes UltraFine 5K megjelenítője (LG 27MD5KL), amit kifejezetten Apple termékekhez terveztek és minden bizonnyal a videósok, fotósok nagy kedvence lesz majd.

Az időzítés kissé érdekes, hiszen nagyjából 1 hónap múlva tart bemutatót az Apple, ahol vélhetően a legújabb iPhone modellek mellett más újdonságot is kapunk, az LG azonban nem várt addig. A Thunderbolt 3 és USB-C csatlakozásnak köszönhetően már nem csak a vállalat MacBook Air és MacBook Pro laptopjaihoz csatlakoztatható az újdonság, hanem a legfrissebb iPad Pro modellekhez is. 94 wattos teljesítményének köszönhetően a monitor nem csak a csatlakoztatott eszköz képét képes megjeleníteni vagy kibővíteni, hanem tölteni is tudja őket.

A 5120 x 2880 pixelt felvonultató IPS panel 500 nites fényereje kiemelkedően jónak mondható, színtartománya pedig a teljes P3 színskálát lefedi, kontrasztaránya pedig 1100:1. A monitor magassága és dőlésszöge természetesen állítható, külsőre pedig egy meglehetősen egyszerű és letisztult darab, így bárhol megállja a helyét. Nem mehetünk el szó nélkül a beépített webkamera és az 5 wattos sztereó hangszórók mellett sem.

Az új LG UltraFine 5K monitor hamarosan elérhetővé válik az Apple oldalán és a hivatalos Apple boltok egy részében.

You May Also Like